MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bulgaristan-Türkiye sınırına veteran kalkanı
Dünya
17 Mart 2017 Cuma 18:15

Bulgaristan-Türkiye sınırına veteran kalkanı

Bulgaristan-Türkiye sınırında mültecilerin Avrupa’ya geçişini durdurmak için Bulgar veteranlardan oluşan askeri birlik yerleştirildi. Kısa adı “Shipka”olan birlik kendine Bulgaristan Milli Hareketi ismini verdi.

Birliğin başkanı Vladimir Rusev, internetteki sayfasında yayınladığı bildiride, Avrupa halklarını illegal mültecilere karşı korumak için askeri birlik oluşturduklarını, bu birliğe fiili olarak katılamayanların mali olarak yardım edebileceğini duyurdu.

Birliğin hayatta kalma egzersizleri yaptığını söyleyen Vladimir Rusev, Avrupa’da yaşayan Müslümanlara, insan hak ve özgürlüklerine ve legal mültecilere saygı duyduklarını, yalnızca mültecilerin arasına sızan DEAŞ’lıların ülkelerine girmelerini engellemek istediklerini öne sürdü. Rusev, "Aksi halde Avrupa’da bulunan Müslümanlar radikalleşebilir ve ülkemizin bağımsızlığına kast edebilir "dedi. 

Vladimir Rusev, birlik olarak Bulgaristan - Türkiye sınır boylarında illegal mültecileri geri döndüreceklerini, bunların kendi ülkelerinde karşı çıktıkları yöneticilerine karşı savaşmaları gerektiğini belirtti.
DEAŞ’ın gerçek Müslümanlardan oluşmadığına da dikkat çeken Başkan Vladimir Rusev, bu yapının yabancı güvenlik hizmetleri ve milletler arası finans kartelleri tarafından mali çıkarlar için kurulduğunu kaydetti.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi