Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, kanser hastalığı yaşının Türkiye’de 15’e kadar düşmesinin tek nedeninin etin kilosunun 30 lira olduğu yerde, köfte ekmek arasını 50 kuruşa satan gıda teröristleri olduğunu belirtti.
Yenice, “Türk Mutfağı bugünlerde erozyona uğrayarak, ayaküstü beslenme alışkanlığına karşı yeniliyor” diye konuştu. Kadınların çalışma azmi ve çalışma zamanlarının artması ile yemek yapmaya ayrılan zamanın da azaldığını ifade eden Yenice, şöyle konuştu:
“Eskiden Türk mutfağı geleneği usta-çırak ilişkisiyle anneden kıza geçerdi. Şimdi ise zaman olmadığı için anneler okula giden çocuklarının beslenme çantalarına dahi ekmek arası zeytin koyup gönderiyor. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı, ABD’den sonra obezitenin en çok geliştiği ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. Kanser hastalığının görülme yaşı ülkemizde 15’e kadar düşüyorsa bunun tek sebebi etin kilosunun 30 lira olduğu bir ortamda dışarıda köfte-ekmeği 50 kuruşa satan gıda teröristleridir.”