MENÜ
Ankara 32°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir tek Ankara müracaat etti
Gündem
20 Ağustos 2010 Cuma 04:06

Bir tek Ankara müracaat etti

Metroların merkezi hükümet tarafından tamamlanmasını öngören yasa kapsamında bir tek Ankara başvuruda bulundu. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşanı Habib Soluk, çalışmalara başladıklarını belirterek, “Karar Bakanlar Kurulu’nda” dedi.

ULAŞTIRMA Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Karayolları Yasası ile metro inşaatlarının bakanlık bünyesine geçmesinin ardından Ankara metrosu için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Soluk, Ankara Hürriyet’e yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, bakanlığa başvurduğunu belirterek, “Bunun ardından biz çalışmalarımıza başladık. Ancak burada karar Bakanlar Kurulu’nun olacak. Şu ana kadar sadece Ankara metrosu için başvuru yapıldı” bilgisini verdi.
Yetki Bakanlar Kurulu’nda
Karayollarına ilişkin yasayla, metropollerdeki metro inşaatlarının Ulaştırma Bakanlığı tarafından devralınarak tamamlanması sağlandı.
Buna göre, şehirlerdeki metro ve raylı sistemlerin yapımı Bakanlar Kurulu kararıyla Ulaştırma Bakanlığı’nca yapılabilecek. Bu yatırımlar, işletme aşamasında proje maliyeti üzerinden, Hazine onayıyla yeniden ilgili belediyeye veya iştirakine devredilecek.
Vali Yüksel devreye girmişti
Tamamlanmayan metro inşaatlarının Büyükşehir Belediyesi’nden Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmesinin ardından başlayan öncelik tartışmasında Ankara Valisi Aladdin Yüksel devreye girerek bir metro zirvesi yapılacağını açıklamıştı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başta olmak üzere Sincan, Keçiören ve Çayyolu hatlarının  geçtiği ilçe belediye başkanlarıyla hat önceliği konusunda biraraya geleceğini ifade eden Vali Aladdin Yüksel, toplantının ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüşeceğini dile getirmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi