MENÜ
Ankara 36°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir duvar da Sincan'a
Sağlık-Yaşam
29 Ocak 2018 Pazartesi 10:22

Bir duvar da Sincan'a

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın(TCDD), Başkentray projesi kapsamında ses yalıtımı için yerleşim yerlerinin olduğu bölgelerde tren hattıyla konutların arasına yaptığı beton ses duvarı, Gazi Mahallesi’nin ardından Sincan’da da tepkilere neden oldu.

Sincan’da Atatürk Caddesi boyunca yerleştirilen ve boyu 7 metreyi bulan ses duvarıbölgede yaşayan vatandaşlar ile esnafı huzursuz etti. Vatandaşlar duvarın görüntüsünden dert yanarken, duvarın üzerine sprey boyayla da “Sincan Halkı” imzasıyla “Beton duvarları derhal kaldırın” yazıldı. Atatürk Caddesi esnafı, duvara yönelik eleştirilerinin gerekçelerini şöyle dile getirdi:

EVLERİN DE ÖNÜ KAPANDI

“Cadde hapishaneye döndü. Hemen karşımızda koca duvar yükseliyor. İnsanlar rahatsız oluyor görüntüden. Ayrıca bu bölgede evlerin de önü kapandı. Teknik bir konu olduğu için bunun kararını biz verecek değiliz ama beton yerine başka bir malzemeden de yapılabilirdi. Bir de bu kadar yüksek olmasına gerek var mı bilmiyoruz. Buradan daha önce de tren geçiyordu ama böyle bir şey yoktu. Kalmıyorsa bile en azından yükseliği düşürülmeli.”

 

MAHALLELİ İMZA TOPLADI ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ

Öte yandan Gazi Mahallesi’nde Polatlı Caddesi boyunca yapılan duvarın yapımı sırasında ağaçların kesildiğini iddia eden mahalleli, şikâyetlerini BİMER’e ilettikten sonra 7 metrelik duvarın 3 metreye düşürülmesi ve ağaçlandırılarak yükseltilmesi için imza kampanyası başlatmıştı. Vatandaşlar taleplerini yerine getirilmesi için hazırladıkları dilekçe ve bir haftada topladıkları 700 imzayı TCDD, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’ne vermişti. Vatandaşların tepkisinin ardından çalışmalara ara verildi.
Sincan’da Atatürk Caddesi’nin yanından geçen tren hattı ile konutların arasındaki ses duvarının üzerine sprey boya ile yazılan
“Beton duvarları derhal kaldırın. Sincan Halkı” ifadesi dikkat çekiyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi