MENÜ
Ankara 25°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkentte Libya protestosu
Gündem
3 Mart 2011 Perşembe 09:32

Başkentte Libya protestosu

İnsan hakları savunucusu bir grup Libya Büyükelçiliği önünde, Libya yönetiminin halk ayaklanmasını bastırma yöntemini protesto etti.

Helsinki Yurttaşlar Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD), MAZLUMDER,  Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi üyesi bir  grup Libya’nın AnkaraBüyükelçiliği önünde toplantı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan,  Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki halk direnişlerinin otoriter ve totaliter  rejimlerin varlıklarını sürdüremeyeceğinin bir göstergesi olduğunu savundu.
Türkdoğan, “Tunus, Mısır, Ürdün, Yemen, Bahreyn, Umman ve Libya’daki  halk direnişleri zorla bastırılmaya çalışıldı. Son olarak Libya’daki yönetimin  halk direnişini bastırmak için orduyu ve paramiliter grupları kullanması ve halk  üzerine ateş açma emri vermesi insanlığa karşı suçların işlenmesine sebep oldu.  Libya’de öldürülen insan sayısı binlerce ifade edilmektedir” dedi.
Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin Libya için aldığı kararların  önemli olduğunu belirten Türkdoğan, “BM ve NATO gibi örgütlerin yukarıda  belirtilen ülkelere askeri müdahale bulunarak olayları daha da işin içinden  çıkılmaz bir hale getirmemelidir” uyarısında bulundu.
Türdoğan, basın açıklamasının bir örneğini Libya Büyükelçisine  ulaştırılmak üzere elçilik görevlilerine verdi. Güvenlik güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona  erdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi