MENÜ
Ankara 33°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakana gitti, görevden alındı
Gündem
23 Ağustos 2009 Pazar 04:42

Bakana gitti, görevden alındı

Ergenekon sanığı emekli albay: Ali Coşkun’u ziyaret ettim, görevden alındım!

Göktaş, Ali Coşkun’la samimiyetinin bulunduğunu ve bakan olunca onu ziyaret ettiğini, Özel Kuvvetler Komutanı’nın ‘Sen bu adamın eşinin başının örtülü olduğunu bilmiyor musun?’ dediğini, ertesi gün de görevden alındığını söyledi

Üçüncü Ergenekon davası sanığı olan, Özel Kuvvetler’den emekli Albay Levent Göktaş’ın, soruşturma kapsamında savcılıkta verdiği ifade de davanın ek klasörlerinde yer aldı. Göktaş, “Ali Coşkun ile samimiyetim vardı. Sanayi Bakanı olunca onu ziyarete gittim. Benim gittiğim duyulunca Özel Kuvvetler Komutanı Sadık Ercan beni çağırıp ‘Sen bu adamın eşinin başının örtülü olduğunu bilmiyor musun? Neden ziyarete gidiyorsun?’ dedi ve ertesi gün görevden alındım” dedi.

Soruşturma kapsamında 7 Ocak 2009’da gözaltına alınan ve tutuklanan emekli Albay Göktaş, 3 ay sonra, 6 Nisan 2009’da Ergenekon savcılarına ifade verdi. Göktaş, ilk olarak “Ergenekon’un korkunç olduğunu fark ettim. Belki biz de farkında olmadan işin içinde olup olmadığımızı bilmiyorum” dedi.

‘Çuval olayından önce uyardım’


16 yıl boyunca Özel Kuvvetler’de görev yaptığını anlatan Göktaş, 2003 yılının haziran ayında Eğitim ve Doktrin Komutanlığı EDOK’a tayin olduğunu belirterek o dönemde Hilmi Özkök’ün kendisini emekli ettiği ve tayinini çıkardığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu söyledi. Göktaş konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Ben Kara Kuvvetleri’nin mesaj emriyle görevden alındım. O tarihte komutan Aytaç Yalman’dı. Ben görevden alındıktan 15 gün sonra Süleymaniye’deki çuval olayı oldu. Ben bu olayın olabileceğini ve gerekli önlemler alınmasını söylemiştim. Çünkü bu tür istihbari bilgiler geliyordu. O tarihte benim görevden alınmam, Ali Coşkun ile samimiyetim vardı. Ankara’ya Sanayi Bakanı olunca onu ziyarete gittim. Benim gittiğim duyulunca Özel Kuvvetler Komutanı olan Sadık Ercan beni çağırıp ‘Sen bu adamın eşinin başının örtülü bilmiyor musun, neden ziyarete gidiyorsun?’ dedi ve ertesi gün görevden alındım.”

‘MİT için adım geçti’

Göktaş, MİT müsteşarlığı ya da yardımcılığı için isminin geçtiğini belirterek, 2001-2002 yıllarında broveleri, diploma ve sicil belgelerini Ali Coşkun’a verdiğini anlattı.

Göktaş, “Ali Coşkun benden belgeleri istedi, verdim. Ali Coşkun bunları Tayyip Erdoğan’a verdi. Ben emekli olduktan sonra da aynı belgeleri Ak Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin’e verdim. Bu belgeleri başkasına vermedim. Ben Sabih Kanadoğlu’nu da gıyaben tanırım. Eski başsavcı olduğu için bilirim. Hiçbir zaman fiili olarak irtibatım da olmadı” diye konuştu.

‘Kozinoğlu, Köroğlu oldu’

Savcıların sorusu üzerine Göktaş, Kaşif Kozinoğlu’nu Özel Kuvvetler’den tanıdığını, 1992 yılında Azerbaycan’da birlikte görev yaptığını, hatta Kozinoğlu’nun görev sırasında kullandığı kod adının ise “Köroğlu” olduğunu söyledi.

Görevle ilgili detay da veren Göktaş, 1992 sonu, 1993 başında Azerbaycan ordusunun eğitilmesi maksadıyla işçi pasaportuyla Azerbaycan’a girdiğini, sorumlu komutanın ise halen MİT’te görevli Kaşif Kozinoğlu olduğunu anlattı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi