MENÜ
Ankara
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Şimşek: Sanayi Üretimi 2025’te Yüzde 2,6 Arttı
Ekonomi
10 Şubat 2026 Salı 16:01

Bakan Şimşek: Sanayi Üretimi 2025’te Yüzde 2,6 Arttı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sanayi üretimine ilişkin verileri değerlendirerek, 2025 yılında üretimde yıllık bazda yüzde 2,6’lık artış kaydedildiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sanayi üretimine ilişkin verileri değerlendirerek, 2025 yılında üretimde yıllık bazda yüzde 2,6’lık artış kaydedildiğini açıkladı. Şimşek, katma değer, yatırım ve verimlilik odaklı politikalar sayesinde Türkiye’nin küresel değer zincirlerindeki yerinin daha da güçleneceğini vurguladı.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Aralık 2025 dönemine ait sanayi üretim endeksi verilerine değindi. Buna göre sanayi üretimi Aralık ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 1,2 artarken, yıllık bazda yüzde 2,1 oranında geriledi.

Uygulanan politikaların sonuç vermeye devam ettiğini belirten Şimşek, katma değeri yüksek üretimi destekleyen, potansiyel büyümeyi artıran ve enerjide dışa bağımlılığı azaltmayı hedefleyen adımların etkisine dikkat çekti. Şimşek, 2025 genelinde yüksek teknolojili ürün üretiminin yüzde 11,4, sermaye mallarının yüzde 8,5, ham petrol ve doğal gaz üretiminin ise yüzde 25,6 oranında arttığını ifade etti.

Şimşek, bu doğrultuda izlenen ekonomi politikalarıyla Türkiye’nin üretim yapısının güçlenmeye devam edeceğini ve küresel değer zincirlerinde daha sağlam bir konuma ulaşacağını kaydetti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Ankara Gazetesi