ANKARA GAZETESİ / Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (YURTKUR) yurt ücretlerinin yaz aylarında da aylık ödenmesine ilişkin kararı imzaladığını ve yüzde 5 olan genel müdür kontenjanının kaldırıldığını açıkladı.
ANKARA / Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (YURTKUR) yurt ücretlerinin yaz aylarında da aylık ödenmesine ilişkin kararı imzaladığını ve yüzde 5 olan genel müdür kontenjanının kaldırıldığını açıkladı.
Bakan Kılıç, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden YURTKUR'la ilgili yapılan değişikliklerle ilgili takipçilerine bilgi verdi. Kılıç, daha önce YURTKUR'da yüzde 5 olan genel müdür kontenjanını kaldırdıklarını ve yurt ücretlerinin yaz aylarında da aylık ödenmesine ilişkin kararı onayladıklarını belirtti. Kılıç açıklamasında, "Gençler, YURTKUR'da 'yüzde 5 genel müdür kontenjanı' uygulamasını kaldırdık. Artık kontenjan yok, objektif kriterler var. 310 bin gencin evi YURTKUR yurt ücretlerinin yaz aylarında da aylık ödenmesine ilişkin kararı dün imzaladım. Hayırlı olsun" dedi.ANKARA /