MENÜ
Ankara 18°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydemir ABD'nin Avrupa'daki Müdahalelerini değerlendirdi
Türkiye
19 Şubat 2025 Çarşamba 02:47

Aydemir ABD'nin Avrupa'daki Müdahalelerini değerlendirdi

Türk Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar Birliği Başkanı İbrahim Aydemir, ABD’nin Avrupa başkentlerinde rejim değişikliği hedefiyle aşırı sağ partileri desteklediğine ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.
ABD'NİN AVRUPA'DAKİ MÜDAHALELERİNE TEPKİ: "TÜRKİYE, BAĞIMSIZ POLİTİKALARINI SÜRDÜRMELİDİR"

Türk Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar Birliği Başkanı İbrahim Aydemir, ABD'nin Avrupa başkentlerinde rejim değişikliği hedefiyle aşırı sağ partileri desteklediğine ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. Aydemir, Washington yönetiminin Avrupa’daki siyasi dengeleri kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirmeye çalıştığını belirterek, Türkiye’nin milli politikalarını bağımsız bir şekilde sürdürmesi gerektiğini vurguladı.

"ABD, AVRUPA’YI KENDİ ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA YÖNLENDİRİYOR"

Aydemir, ABD’nin özellikle Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerde hükümet değişikliği senaryolarına açıkça destek verdiğini, bu durumun Avrupa’da istikrarsızlığa yol açabileceğini ifade etti. Türkiye’nin bu tür müdahaleci politikalara karşı bağımsız duruşunu koruması gerektiğini belirten Aydemir, "ABD, Avrupa’yı kendi stratejileri doğrultusunda yönlendirmeye çalışıyor. Türkiye olarak, kendi kararlarımızı bağımsız bir şekilde almalı ve dış politikamızı milli menfaatlerimiz çerçevesinde şekillendirmeliyiz" dedi.

"TÜRKİYE, BAĞIMSIZ BİR GÜÇ MERKEZİ OLMAYA DEVAM ETMELİDİR"

Münih Güvenlik Konferansı’nda Türkiye’nin yükselen bir güç olarak değerlendirildiğine dikkat çeken Aydemir, Ankara’nın hem NATO müttefikleriyle hem de küresel güneydeki ülkelerle dengeli ilişkiler yürütmesinin önemine vurgu yaptı. "Türkiye, ne birilerinin piyonu olmalı ne de kendi iradesini başkalarına ipotek etmelidir. ABD’nin Avrupa’da aşırı sağın yükselişini desteklemesi, eski düzenin çatırdadığını gösteriyor. Ancak biz, bağımsız bir güç merkezi olma duruşumuzu sürdürmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"AVRUPA’DAKİ GELİŞMELER, TÜRKİYE’NİN ÖNEMİNİ ARTIRMAKTADIR"

Avrupa’daki siyasi çalkantıların ve ABD’nin yönlendirme çabalarının, Türkiye’nin stratejik önemini artırdığına dikkat çeken Aydemir, şunları söyledi: "Bugün Avrupa'da yaşanan krizler, Türkiye’nin dengeleyici bir aktör olmasını daha da önemli hale getirmektedir. Küresel sistemin yeniden şekillendiği bu süreçte, Türkiye bağımsız politikalarını korumalı ve uluslararası ilişkilerde dengeli bir tutum sergilemelidir. Ne Avrupa’daki krizlerden etkilenmeli ne de ABD’nin yönlendirmelerine açık hale gelmeliyiz. Türkiye, bölgesinde ve dünyada bağımsız hareket etme gücünü muhafaza etmelidir".

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi