MENÜ
Ankara
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Atatürk’ün hayatı müzikal belgeselde
Kültür-Sanat
28 Aralık 2017 Perşembe 11:24

Atatürk’ün hayatı müzikal belgeselde

Türkiye tarihini müzikal belgeselle anlatan ve geçen yıl ‘Orada Duruverseydi Zaman’ adlı müzikal belgesel ile sanatseverlerin beğenisini kazanan sanatçı Pınar Ayhan, Mustafa Kemâl Atatürk’ün yaşam öyküsünü anlattığı yeni müzikal belgeseli ‘Kemâl’in prömiyerini yaptı.

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki prömiyerin ev sahipliğini Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar yaparken, etkinliği 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker ile çok sayıda vatandaş izledi.

SİREN SESİYLE SELAM DURDULAR

Mustafa Kemal’in yaşamının koreografiyle anlatan Ayhan, yıl 1938’e geldiğinde salondakileri gözyaşlarına boğdu. Siren sesi ile birlikte bütün salon ayağa kalkarak Ata’larına selam durdu. Etkinlikte konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Mustafa Kemal düşmanları her dönemde çıkmıştır. Ama hep Atatürk gibi düşünenler galip gelmiştir. Bundan sonra da böyle olacaktır” dedi. Oyun öncesi salon girişinde Atatürk’ün fotoğraflarında yer alan kıyafetlerinin birebir kopyaları sergilendi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi