Büyükşehir Belediyesince Pakistanlı selzedelere ulaştırılmak üzere hazırlanan gıda ve temizlik malzemesi kolilerinin ilk bölümü, Türk Kızılayı iş birliğiyle gönderildi.
Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türk Hava Yollarına ait kargo uçağıyla gönderilen yardımlar nedeniyle Esenboğa Havalimanı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, toplam 37 bin takımdan oluşan yaklaşık bin 900 ton gıda ve temizlik malzemesini bölgeye ulaştıracaklarını söyledi.
Yardımın 33,5 tonluk ilk partisinin havayoluyla geriye kalan kısmının ise kara yoluyla Pakistan’a gönderileceğini belirten Gökçek, yardım faaliyetinin Türk Kızılayı ile iş birliği içerisinde gerçekleştirildiğini ifade etti.
Pakistan’a yaptıkları yardımların süreceğini kaydeden Gökçek, “Pakistan’ın durumu hepimiz için malum. Biz, bunun idraki içerisindeyiz. Elimizden gelen yardımı ve desteği yapmaya inşallah devam edeceğiz” dedi.