MENÜ
Ankara 19°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aldatıcı Reklamlara 204 Milyon Lira Ceza
Ekonomi
14 Ekim 2024 Pazartesi 10:18

Aldatıcı Reklamlara 204 Milyon Lira Ceza

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Reklam Kurulu, bu yılın ilk 10 ayında aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalara karşı yoğun bir denetim gerçekleştirdi.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Reklam Kurulu, bu yılın ilk 10 ayında aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalara karşı yoğun bir denetim gerçekleştirdi. Söz konusu dönemde, 1542 dosya incelendi ve bunlardan 1358'inde yanıltıcı reklam veya haksız ticari uygulama tespit edildi. Bu dosyalar için durdurma cezası ile birlikte toplam 204 milyon 322 bin 410 lira idari para cezası uygulandı.

Açıklamada, 8 Ekim’de yapılan toplantıda, tüketicileri yanıltan, bilgi ve tecrübe eksikliklerinden faydalanan reklamlara yönelik değerlendirmeler yapıldığı belirtildi. Toplantıda karara bağlanan 202 dosyadan 185'inin mevzuata aykırı olduğu tespit edildi ve bu dosyalar için durdurma cezası ile birlikte 16 milyon 865 bin 937 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, internet üzerinden yapılan yasa dışı reklamlara ilişkin 71 dosyada erişim engeli kararı verildi.

Açıklamada, yılın 10 ayında Reklam Kurulu’nun toplam 1542 dosyayı incelediği ve 1358 dosyada yanıltıcı reklam ve haksız ticari uygulama tespit edildiği, bu dosyalarla ilgili durdurma ve idari para cezalarının uygulandığı ifade edildi.

Reklamlara sıkı denetim

Ayrıca, alkollü içki ve üretici firmalarının reklamlarının yasak olduğuna dikkat çekilen açıklamada, sosyal medyada son zamanlarda bu tür markalarla özdeşleşen sembol ve işaretlerin reklam amaçlı kullanıldığı belirlendi. Reklam Kurulu, bu reklamlara da idari yaptırım kararı aldı. Ticaret Bakanlığı, benzer aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalara karşı sıkı denetimlerin süreceğini vurguladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi