MENÜ
Ankara 36°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD ve Çin arasındaki kritik iklim görüşmesi bugün başlıyor
Dünya
15 Nisan 2021 Perşembe 13:00

ABD ve Çin arasındaki kritik iklim görüşmesi bugün başlıyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İklim Özel Temsilcisi John Kerry, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı (COP26) ile ilgili temaslarda bulunmak üzere Çin’in Shanghai kentine ulaştı.

John Kerry’in 17 Nisan’a kadar sürecek ziyareti kapsamında Çinli mevkidaşı Xie Zhenhua ile görüşeceği bildirildi. Kerry ile Xie, dünyanın en büyük iki ekonomisinin iklim değişikliği konusundaki iş birliğine ve kasım ayında İskoçya’da düzenlenecek 2021 BM İklim Değişikliği Konferansı’na (COP26) dair fikir teatisinde bulunacak. Kerry’in ziyareti, Washington’un öncülüğünde düzenlenecek üst düzey iklim zirvesinin hemen öncesinde gerçekleşmesiyle de dikkat çekiyor.

Bu, bir Biden yönetimi yetkilisinin ilk Çin ziyareti olacak. Bazı Cumhuriyetçilerin Kerry’in seyahatinin “yanlış sinyal verdiğini” iddia etmesine rağmen Beyaz Saray, Çin ile her düzeyde temasta bulunacaklarını ve Çin’le ilişkilerin çatışmaya değil rekabete dayandığını açıkladı.

ABD, Çin’den kömürle çalışan elektrik santralleri inşa etmeyi bırakmasını ve yurt dışındaki kömür girişimlerini finanse etmeyi durdurmasını isterken, Çin temiz teknoloji elde etmek ve iklim değişikliğine uyum sağlamak için ABD’nin gelişmekte olan ülkelere daha fazla nakit vermesini istiyor. Çin ayrıca Washington’u emisyonlarda derin kesintiler ilan etmeye çağırıyor.

Çinli ve ABD’li üst düzey yetkililer arasında 18-19 Mart günlerinde Alaska’da gerçekleşen görüşmelerde, iki taraf iklim değişikliği alanındaki temasları sürdürme ve bir ortak çalışma grubu kurma üzerinde mutabık kalmıştı.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi