İçişleri Bakanlığı, göçmen kaçakçılığına yönelik 23 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 48 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 31'inin tutuklandığını açıkladı.
İçişleri Bakanlığı, göçmen kaçakçılığına yönelik 23 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 48 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 31'inin tutuklandığını açıkladı.
Bakanlığın açıklamasına göre operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığının koordinasyonunda yürütüldü. Çalışmalarda insansız hava araçlarının yanı sıra asayiş, otoyol ve komando timleri de görev aldı.
Ağrı, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Düzce, Edirne, Erzurum, Hatay, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Manisa, Muğla, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli ve Van'da düzenlenen operasyonlarda 48 göçmen kaçakçılığı şüphelisi gözaltına alındı.
Adli işlemlerin ardından şüphelilerden 31'i nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanırken, 17 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.
Operasyonlarda ayrıca göçmen kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen 83 araç ile 18 bot ve bot motoruna el konuldu.