2026 Hac Kurası Yarın Çekiliyor
15 Aralık 'Dünya Türk Dili Ailesi Günü' Olarak İlan Edildi
Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Yürürlükte
HSK'nın Terfi Listeleri Resmî Gazete'de Yayımlandı
Bu yıl hac kaydını güncelleyen ve ön kayıt yaptıran 1 milyon 799 bin 835 kişi arasında 2026 yılı hac kuraları çekildi. Hacı adayları, kura sonuçlarını bugün saat 20.00’den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenebilecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda bilgisayar ortamında ve noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimine, görevlilerin yanı sıra hacı adayları ve yakınları da katıldı.
Kura öncesi konuşan Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş, sonuçların hayırlara vesile olmasını temenni etti. Hac ibadetinin İslam’ın temel şartlarından biri olduğunu hatırlatan Arpaguş, Peygamber Efendimiz’in hac ibadetini bizzat uygulayarak Müslümanlara öğrettiğini belirtti.
Arpaguş, hac ibadetinin belli zaman ve mekanlarla sınırlı olduğunu vurgulayarak, “Hac, Kabe, Arafat, Müzdelife ve Mina’da belirlenen görevler çerçevesinde ifa edilir. Bu yönüyle müminlere zaman ve mekan bilinci kazandırır, Allah’a kulluk yolculuğunda değerli fırsatları hatırlatır” dedi.
Hacın aynı zamanda bir tevhit ve vahdet yolculuğu olduğunu ifade eden Arpaguş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hac, aynı inanca sahip, aynı peygamberi önder bilen ve aynı kıbleye yönelen milyonlarca Müslümanı bir araya getiren eşsiz bir kardeşlik ve birlikteliği simgeler. Müminlere ümmet bilinci ve uhuvvet duygusu kazandırır.”
Diyanet İşleri Başkanlığının 45 yılı aşkın süredir hac organizasyonlarını yürüttüğünü hatırlatan Arpaguş, vatandaşların ibadetlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirebilmeleri için kapsamlı hazırlıklar yaptıklarını belirtti.
Bu yıl Türkiye’ye tanınan hac kontenjanının 84 bin 942 olduğunu aktaran Arpaguş, toplamda yaklaşık 1 milyon 800 bin kişinin 2026 hac kuralarına katılma hakkı kazandığını söyledi. Arpaguş, hac kapasitesinin sınırlı olduğunu, aşırı kalabalık durumunda ise telafisi mümkün olmayan kazaların yaşanabileceğini vurguladı.
Hac ile ilgili bazı uyarılarda da bulunan Arpaguş, “Suudi Arabistan yönetimi tarafından Mescid-i Haram ve diğer ibadet alanlarında sıkı denetimler uygulanmaktadır. Sadece hac vizesi ve nusuk kartı sahibi kişiler ibadete katılabilir. Bu nedenle vatandaşlarımızın vizesiz giriş gibi yöntemlere yönelmemelerini ve bu tür vaatlere itibar etmemelerini rica ediyorum” dedi.






Sayfa başına git