MENÜ
Ankara 13°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
10 Suç Örgütüne Yönelik 73 Gözaltı, 34 Tutuklama
Asayiş
16 Mart 2026 Pazartesi 16:49

10 Suç Örgütüne Yönelik 73 Gözaltı, 34 Tutuklama

İçişleri Bakanlığı, 8 ilde jandarma tarafından yürütülen operasyonlarda 10 organize suç örgütüne yönelik olarak 73 kişinin yakalandığını, bunlardan 34’ünün tutuklandığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, 8 ilde jandarma tarafından yürütülen operasyonlarda 10 organize suç örgütüne yönelik olarak 73 kişinin yakalandığını, bunlardan 34’ünün tutuklandığını açıkladı. Bakanlığın NSosyal hesabından yapılan paylaşımda, operasyonların Samsun, Diyarbakır, İstanbul, Mersin, Manisa, Ağrı, Şırnak ve Balıkesir’de gerçekleştirildiği bildirildi.

Açıklamada, şüphelilerin Samsun’da internet üzerinden yasa dışı bahis oynattığı ve para transferlerine aracılık ettiği; Diyarbakır’da uyuşturucu ticareti, tefecilik ve silah kaçakçılığı yaptığı; İstanbul, Mersin ve Manisa’da nitelikli dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarına karıştığı; Ağrı ve Şırnak’ta akaryakıt kaçakçılığı, Balıkesir’de ise tefecilik yaptığı tespit edildiği kaydedildi.

Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı KOM, Siber ve Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda, İl Jandarma Komutanlıkları tarafından yürütüldü. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) incelemesi sonucu şüphelilere ait yaklaşık 580 milyon lira değerindeki 126 banka hesabına el konuldu. Bakanlık, operasyonlarda emeği geçen jandarma ve savcılık personelini tebrik etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Ankara Gazetesi