MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Siyaset
28 Mayıs 2010 Cuma 05:39

"Hesap soracağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çukurambar semtinde Mimar Teoman Öztürk Parkı’nın açılışını yaptı. Açılışata Melih Gökçek’e gönderme yapan Kılıçdaroğlu “CHP iktidarında herkes hesap verecek. Biz de hesap vereceğiz. Sendikalar da odalar, borsalar da hesap verecek. Umarım bu sözleri Ankara Anakent Belediye Başkanı da duymuştur” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çukurambar’da Mimar Teoman Öztürk Parkı’nın açılışını yaptı. Açılışa CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Parti Meclisi Üyesi Milletvekili Hakkı Süha Okay, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, bazı CHP’li milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konuşmasında hesap verebilir belediyeciliğe vurgu yapan Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e gönderme yaparak “CHP iktidarında herkes hesap verecek. Biz de hesap vereceğiz. Sendikalar da odalar, borsalar da hesap verecek. Umarım bu sözleri Ankara Anakent Belediye Başkanı da duymuştur” dedi.

Güneşi zaptedeceğiz

Nazım Hikmet’in “Güneşi İçenlerin Türküsü” şiirine atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, “Hepimiz topluma hesap vereceğiz. Toplumdan güç alacağız ve o güç ile yola çıkacağız. Güneşi zaptedeceğiz. İktidara geleceğiz” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, belediyeler ile ilgili yasa görüşülürken yeşil alanların imara açılması için o bölgede referandum yapılmasını önerdiklerini ancak bu önerinin AKP tarafından kabul edilmediğini anımsatarak, CHP iktidarında kentlerde yeşil alanların imara açılması için referandum yapacaklarını ifade etti.

Yeşil alanlar korunmalı

Bugünkü açılışla birlikte, kentli olmanın temel kurallarından birisinin yaşandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, kentin ulaşım, sinema, kültür, huzurlu yaşam sürdürmek, birlikte olmak, doğayla bütünleşmek anlamlarına geldiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, “Kent demek aynı zamanda yeşil alanları yok etmektir. Kent demek gecekondulaşmaktır, trafikte yaşamı kaybetmektir. Ama bunu ters yüz etmek de öbür kenti yaratmak da bizim elimizdedir. Sosyal demokratlar bu kenti reddediyorlar” diye konuştu.

Vatandaşlar Kılıçdaroğlu’na yoğun ilgi gösterirken, Kılıçdaroğlu’nun konuşması sık sık “Başbakan Kemal,” “Halkçı Kemal” sloganları ile kesildi.

Teoman Öztürk gibi ışıtacağız

ÇANKAYA Belediye Başkanı Bülent Tanık ise, parka adını veren Teoman Öztürk’ün 1970’li yıllarda çok önemli mücadeleler verdiğini anımsatarak belediyenin projelerine ilişkin bilgiler verdi. Kılıçdaroğlu’na seslenen Tanık, “Teoman Öztürk’ün ışıttığı gibi sizin de Türkiye’yi ışıtacağınızı biliyorum” dedi.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Mehmet Soğancı da eski başkanları Teoman Öztürk’ün isminin bu parka verilmesinin kendileri için çok anlamlı olduğunu dile getirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi