MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yüzleşmeden kaçmak için mi?
Markar Esayan
YAZARLAR
20 Ağustos 2020 Perşembe

Yüzleşmeden kaçmak için mi?

Demokratların Başkan adayı Joe Biden’ın Türkiye hakkındaki konuşmalarının gündeme gelmesiyle ortalık epey hareketlendi. Hatırlarsınız Elon Musk “lityum ihtiyacımız varsa ve o Bolivya’daysa ve Morales onu bize vermezse darbe yapar verecek yönetimi başa getiririz” mealinde bir sosyal medya mesajı atmıştı.

 

***

İşte Joe Biden da buna benzer sözler sarf etmişti ve sanırım bundan yedi ay evvel yapmıştı bunu. Zor durumda kalan “Türk” muhalefeti bu “zamanlamaya” sığınmaya çalıştı ilkin. Ama o sözler taş gibi ortadaydı ve yedi ay öncesi ile bugün arasında ülkenin durumunda bir fark da, seçim filan da yoktu.

 

***

Bizim muhalefet başarı karşısında ruhunu şeytana satan Dr. Faust gibi. Neyin telaşındasınız, neyi gizleyebilirsiniz, neyi düzeltebilirsiniz artık bundan sonra? Bir süre önce yazmıştım; CHP başarısını ülkenin mahvına endeksledi, bu yüzden sonu utanç verici olacak. Bu delice bir yol.

 

***

Adam diyor ki “Türkiye’deki dostlarla Erdoğan’ı indireceğim ve dibinize bir PKK devleti kuracağım, Antalya limanına sizi hapsedeceğim, Libya ve Suriye’den süreceğim..” Bunu söyleyen ABD başkanlığına oynayan, daha önce de iki dönem yardımcılık görevi yapmış bir isim.

 

***

Bu insanlar bizim muhalefete nasıl bu kadar rahat açık çek veriyorlar? Bu karanlık planlarını Millet İttifakı ile gerçekleştirebileceklerinden nasıl bu kadar emin olabiliyorlar? ABD gezilerinde neler konuşuluyor, otel odalarında neler dönüyor?

 

***

Neden Millet İttifakı azaları milli konularda söz birliği etmişçesine ya sessiz kalıyor ya da karşı taraftan yana tavır alıyorlar? Tüm bu soruların artık halının altına süpürülecek bir tarafı kalmadı. Geçenlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na 15 Temmuz gecesi ve süreci ile ilgili bir yüzleşme yapması çağrısı yapmıştı.

 

***

Acaba bu yüzleşmeden kaçmak için battıkça batıyor olmasınlar? 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi