MENÜ
Ankara 18°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yunanistan'ı kim fiştekliyor?
Markar Esayan
YAZARLAR
13 Ağustos 2020 Perşembe

Yunanistan'ı kim fiştekliyor?

Yunanistan’ın Türkiye ve Libya’nın Ekonomik Münhasır Alan sınırlarını ve karasularını ihlal eden Mısır’la yaptığı anlaşma sonrasında Türkiye Meis’in güneyinde Navtex ilan ederek Oruç Reis sismik araştırma gemisini bu bölgeye yönlendirdi. Oruç Reis’in yanında beş savaş gemimiz bulunmaktadır.

 

***

Yunanistan arkasına ABD ve AB’nin de desteğini alarak bu hukuksuz, fevri ve tehlikeli hareketlere girişebiliyor. Muhtemelen AB de Yunanistan’ı Türkiye’ye karşı bir koz olarak kullanıyor. Sık sık Türkiye’yi cezalandırmak istiyor ve şımarık üyesinin saçmalıklarına dur demiyor. Burada Fransa iyi, Almanya kötü polis rolü oynar gibi. Çünkü bu ülkenin üzerinde en çok Almanya’nın tesiri var.

 

***

Ama iplerin Annan Planı’nın GKRK tarafından reddedilmesinden sonra ceza yerine ödül olarak AB’ye alındığında koptuğunu söylemek lazım. Yunanistan böylelikle Türkiye’ye karşı açık bir çek edindiğini düşündü ve bu düşüncesinde haklıydı. Türkiye’nin üyeliği ile KPK gibi tüm komisyonlara iki ülke olarak yığıldılar ve buraları kara propaganda zemini haline getirerek işlevizleştirdiler. Bu bir stratejiydi.

 

***

Türkiye’nin tüm iyiniyetli yaklaşım ve jestlerinin karşılıksız kalmasının nedeni Yunanistan’daki zaten varolan gerçekdışılığı AB ve ABD’nin kışkırtması veya gereğini yapmamasıdır. Diyelim ki Türkiye boyun eğdi ve dibimizde doğalgaz/petrol çıkarılmaya başlandı. Yunanistan’a nasıl bir pay düşeceğini zannediyorlar? Yunanistan’ı sadece saldırı köpeği olarak kullanıyorlar.

 

***

Kaç gündür ortalık bu konuyla kasıp kavruluyor, savaşlardan bahsediliyor. Gerçekten söylüyorum ki bu konu yüzde yüz haklı olduğumuz bir mesele. Muhalefetten tek bir destek açıklaması geldi mi?

 

***

Neyse savaş mavaş olmaz, hakkımızı alır bu defteri kapatırız. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi