MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İt ürür kervan yürür…
Markar Esayan
YAZARLAR
18 Temmuz 2020 Cumartesi

İt ürür kervan yürür…

Fransa’nın etkili dergilerinden Le Point Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığı bir kapakla çıkmış ve “Savaş kapımızda” demiş. “Ayasofya, Libya, Suriye, Akdeniz! Ve Erdoğan; Kapımızdaki savaş…”

 

***

Zaten Yunan gazetelerinde her gün Türkiye’nin çok güçlendiği, bunun çok kötü bir haber olduğu noktasında haberler çıkıyor. Demek ki, eskiden zayıfmışız, onu anlıyoruz. Demek ki eskiden milli menfaatlerimizi bu kadar kararlı koruyamıyor muşuz, bunu görüyoruz.

 

***

Bunun üzerine Mine Kırıkkanat hanımefendi bir tweet atmış. Diyor ki “Bu şaka değil. İktidar hırsı buralara varmamalıydı. Ülkeye yazık oluyor.”

 

***

Yani tamamen yabancıların gözünden değerlendirmiş olayı. Yani o ve onun gibi düşünenler birazcık yurtseverlik duygularını depreştirip “Yahu Doğu Akdeniz’de Yunanlıların çizdiği harita kabul edilebilir mi? Türkiye Antalya limanına hapsedilebilir mi? Türkiye’nin güney sınırı PKK’ya teslim edilebilir mi? Libya’yı meşru hükümetin yerine bir savaş lordunun yönetmesi düşünülebilir mi?” diye soramamışlar.

 

***

Çünkü tamamen Batı’ya endekslenmişler. Bu işi bu noktalara Türkiye mi getirdi de Türkiye’yi suçluyorsunuz? Kıçı kırık bir derginin kapağı sizleri telaşlandırıyor. Oysa o kapağın ardında Libya’da çökmüş Macron/Fransa politikaları ve bunun paniği var. Kendi sınırları ile alakası olmaya yerlerde Fransa at koşturacak, Türkiye kendi hakkını aradığında yazık olacak.

Yok öyle yağma.

 

***

Ha savaştan korkuyorsanız içiniz rahat olsun hiçbir şey olmaz. Türkiye ile kimse boy ölçüşmeye cesaret edemez. Bunun en önemli nedeni ahlaki üstünlüğün Türkiye’de olmasıdır. Biz dünyanın öteki ucunda emperyalizmcilik oynamıyor, çoluğu çocuğu anasız babasız bırakmıyoruz.

 

***

Ama bir devlet de hakkını koruyamıyorsa devlet değildir. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi