MENÜ
Ankara 24°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hiç değilse şimdi saygılı olun!
Vedat Bilgin
YAZARLAR
5 Mart 2020 Perşembe

Hiç değilse şimdi saygılı olun!

Konuşmayın demiyorum, o bin defa tekrarladığınız ne ülkenin ne bölgenin ne de dünyanın gerçeklerine uymayan, ‘biz içimize kapanarak yaşayalım, güneyimizden de doğumuzdan da Akdeniz’den de nereden kuşatmaya kalkarlarsa kalksınlar biz müdahale etmeyelim bizim oralarda ne işimiz var’ diye söyleyip durduğunuz o müthiş stratejik önerilerinizi hiç olmazsa şimdi bir tarafa bırakınız, seslendirmeyiniz.

Susunuz ve kahraman Türk ordusunun Türkiye’ye tuzak kuranlara verdiği cevabın arkasında duramıyorsanız da sesinizi kısın saygı duyun. Endişe etmeyiniz politik hesaplar yapmayınız bu mücadele bir partinin değil, Türkiye’nin mücadelesidir. Türkiye bu mücadeleyi başarıyor bu başarı kime yazılacak diye küçük hesaplar içerisine, psikolojik tedirginliklere gerek bulunmamaktadır.

ÖNCE MESELEYİ ANLAMAK!

Dün Türkiye’nin Hatay’dan Urfa’ya Gaziantep’e kadar bütün Güneydoğu’yu tehdit eden terör yapılanmalarını, terörün arkasındaki siyasal odakların operasyonlarını yok etmeye çalışan, Türkiye’nin topraklarına göz dikenleri cezalandıran Türk devletinin yurttaşı olmaktan gurur duymayı beceremiyorsanız bile, verilen bu mücadelenin bu topraklarda barış içinde özgürce yaşamak için yapıldığını düşünün, o şekilde davranın. Kimse sizden teşekkür beklemiyor fakat mücadeleyi yürüten devletin ve mücadelenin kahramanlarının fedakârlıklarını, sorumluluklarını, görev bilinçlerini anlamaya çalışınız.

Suriye meselesiyle ilgili bütün itirazlarının ideolojik tepkilerin toplandığı ifadeler özetlendiğinde; “Suriye’de ne işimiz var, göçmenleri içeriye sokmayalım, Esad ister onları öldürsün, ister sevsin bizi ilgilendirmez; Suriye’nin bu sorunları yaşamasının sebebi Esad yönetiminin kendi halkını katletmesi değil oradan kaçan insanları Türkiye’ye kabul edenlerdir; Türkiye’ye burada tuzağa düşürülmüştür. Aslında Türkiye’yi yönetenler kötü niyetlidir çünkü Emevi camiinde namaz kılmaya niyetlenip üstelik bunu deklare ettikleri için bu olaylardan sorumludurlar.”

KUTSAL BARIŞ

Bu parlak fikirlerin sahiplerine göre bütün bu olayların baş sorumlusu ise, ‘ülkeye sığınan mültecilere 40 milyar dolar para harcayan, bununla da kalmayıp başta PKK/PYD olmak üzere IŞİD gibi terör örgütlerini çukurlara gömmek yetmezmiş gibi şimdi de rejimin katilleriyle mücadele ettiği için AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır.’ Bu nasıl bir mantıktır.

Şurası açıktır, bugün Türkiye Suriye, Irak, Akdeniz üzerinden kendisine dönük kuşatmaları, kurulan tuzakları parçalayıp, hem kendi topraklarında hem de bölgede barışı kuracak iradeyi ortaya koymuştur. Kalbini gönlünü, geleceğini, kaderini bu ülkeyle özdeş gören her yurttaşın, her vatanseverin bu mücadelede ülkesinin yanında olmasının, bu mücadelenin kazanılacağına inanması gerektiği bir zamanda yaşıyoruz. Bu mücadeleyi yürütenlerin gönlünde memleket sevgisi bağımsızlık aşkı, devlet bilinci vardır. Orada çarpışan kahramanların yanında, başında tolgasıyla Alpaslan Gazi’nin, kalpağıyla Mustafa Kemal Paşa’nın ruhu ve duyguları vardır. Gerisi teferruattır.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi