MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çünkü onlar buradaydı…
Markar Esayan
YAZARLAR
12 Mart 2020 Perşembe

Çünkü onlar buradaydı…

1 Ocak 2015’te Dolmabahçe Sarayı’na DHKP-C saldırısı ile başlayan süreçte Türkiye terör örgütlerinin işbirliğiyle bir korku tüneline sokulmak istendi. Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. Şimdi unutmaya yüz tuttuğumuz o günlerde, insanlar gergin, korkmuş ve öfkeliydiler. Çünkü terör şehirlerimize inmiş, evlerimize girmiş, PKK, DEAŞ, DHKP-C, MLKP ve FETÖ ortaklaşa ülkeye operasyon yapmaktaydılar.

 

***

31 Mart 2015’te Berkin Elvan dosyasına canla başla çalışan Savcı Mehmet Selim Kiraz öldürüldü. Ahmet Şık, Cumhuriyet denen o basılı şeyde bu DHKP-C’li teröristlerin “haberini” yaptı: “Bu eylem mecbur bırakıldığımız bir yöntem.”

 

***

5 Haziran’da Diyarbakır HDP mitinginde beş, 20 Temmuz’da Suruç’da 33 vatandaşımız DEAŞ saldırısıyla katledildi. İki gün sonra iki polisimiz lojmanlarında başlarından vurularak öldürüldü. HPG cinayetlerin Suruç’un intikamı olduğu yönünde açıklama yaptı. 27-29 Temmuz 2015 tarihleri arasında Binbaşı Aslan Kulaksız, Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya ve sivil polis Mehmet Uyar infaz edildi.

 

***

DEAŞ’ın sınırın hemen ötesinden açtığı ateş sonucu Yusuf Beylem adlı askerimiz 1 Eylül’de şehit oldu. Dağlıca-Yüksekova yolunun açılması için çalışma yürüten askerlerimize PKK saldırdı. 16 askerimiz şehit edildi. Bundan iki gün sonra 8 Eylül’de Iğdır’da Dilucu sınır kapısında çalışan polislerin servisine PKK saldırdı ve 13 polisimiz şehit oldu.

 

***

10 Ekim 2015’te Ankara Garı’na DEAŞ iki canlı bombayla saldırdı, 103 vatandaşımız öldü. 28 Kasım’da ise Tahir Elçi ve iki polisimizi kaybettik. 23 Aralık’ta PKK Sabiha Gökçen’e saldırdı, iki çocuk annesi Zehra Yamaç öldü. DEAŞ Sultanahmet Meydanı’nda Alman turist kafilesine saldırdı. 13 kişi öldü. PKK Diyarbakır lojman saldırısında üçü çocuk altı kişiyi öldürdü. Bu esnada DEAŞ Kilis’e roket saldırılarına başladı ve 2 Ekim 2016’ya dek 95 roketli saldırıda 25 vatandaşımız öldü. 17 Şubat’ta PKK Ankara’da askeri servise saldırdı. 28 şehit 61 yaralı vardı. 13 Mart’ta yine PKK’nın saldırısı ile Kızılay’da 37 kişi öldü. İstanbul da boş bırakılmıyordu. DEAŞ İstiklal Caddesi’ne saldırdı ve dört turist yaşamını yitirdi. 13 Nisan’da İdil’de PKK mayınıyla dört yaşındaki Hidayet Tek öldü.

 

***

PKK 12 Mayıs 2016’da Dürümlü’de 16 kişiyi öldürdü. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda DEAŞ saldırısı sonucu 41 kişi hayatını kaybetti. 20 Ağustos’ta Gaziantep’in merkez Şahinbey İlçesi’nde sokakta yapılan düğünde kalabalığın arasına karışan canlı bomba terörist, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada 51 kişi hayatını kaybetti. Mardin’in Derik Kaymakamlık binasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda Kaymakam Muhammed Safitürk şehit oldu, iki kişi yaralandı. Saldırıyı YPS üstlendi.

 

***

Beşiktaş’ın Vodafone Arena Stadı yakınında çevik kuvvet ekiplerine düzenlenen çifte bombalı saldırıda 36’sı polis, 44 kişi hayatını kaybetti; 155 kişi yaralandı. Saldırıyı TAK üstlendi. Kayseri’de bomba yüklü araçla askerleri taşıyan halk otobüsüne yapılan saldırıda, 15 asker şehit oldu, 48 asker yaralandı.

 

***

Rusya’nın Ankara büyükelçisi Andrey Karlov sergi açılışı sırasında öldürüldü.

 

***

Yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul’da Reina isimli gece kulübüne terör saldırısı düzenlendi. Ortaköy’deki gece kulübüne gelen DEAŞ’lı terörist 39 kişiyi öldürdü, 79 kişiyi yaraladı. Tunceli’de sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz PKK tarafından şehit edildi. Trabzon’un Maçka İlçesi’nde Eren Bülbül şehit düştü.

 

***

Çıkardığım liste uzayıp gidiyor ve aralarından seçmek zorunda kaldıkça isyan ediyorum. Bu arada hendek çukur terörüne verdiğimiz 700 şehidi de anmamız gerekir.

İşte bu yüzden Suriye’deyiz… 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi