MENÜ
Ankara 29°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bana dostunu söyle...
Markar Esayan
YAZARLAR
12 Eylül 2020 Cumartesi

Bana dostunu söyle...

Akıllı Yunanlıların da bileceği gibi ne Avrupa’nın, ne de Fransa’nın Yunanistan’ı veya GKRY’yi umursadığı var. Özellikle Fransa Yunanistan üzerinden Türkiye ile bir vekalet savaşına girişmiş durumda. Çünkü Türkiye’nin tarihe geri dönmesi birçok ülkeyi rahatsız ediyor; bunların başında Fransa geliyor.

 

***

Birinci Dünya Savaşı’nda da İngiltere’nin desteği ile Yunanistan Türkiye’nin batısını işgale kalkışmış, bu durum moral ve lojistik olarak çökmüş, çeşitli bölünmeler yaşayan ülkede nefretle karşılanmış, yani Kurtuluş Savaşı için gerekli motivasyon/ruh mebzul miktarda “Yunanlılar” sayesinde geri dönmüştü.

 

***

Avrupa yine aynı hatayı yapıyor, Türkiye’nin olmayan güvenini de kaybediyor. Türkiye ise bu motivasyonu yine başarılı şekilde kullanacaktır. Hiç şüpheniz olmasın.

BİR ÜST AKIL VAR MI?

Durum bu haldeyken geçen akşam izlediğim bir tartışma programında konuşmacılar Sayın Meral Akşener’in “Kan davası” çıkışı ile Sayın Kılıçdaroğlu’nun şu “dostlar” koalisyonunun hangi akıl tarafından oluşturulmuş olabileceğini tartıştılar. Bu akılları kim veriyordu bu liderlere? Bir üst akıl var mıydı?

 

***

Yirmi yıla yakındır merkezi domine eden, girdiği her seçimi kazanan, başında süper bir lider bulunan AK Parti karşısında ister eski sistemde, ister yeni sistemde olsun birtakım partilerin işbirliğine gideceği zaten öngörülebilirdi. Seçmen aritmetiğine bakıldığında CHP’nin muhafazakar kesime yaklaşması da gerekirdi. Bunların siyaset kuralları içinde olduğu aşikar.

 

***

Ancak, özellikle Kılıçdaroğlu CHP’sinin siyasetin bu meşru sınırlarını fersah fersah geçtiğini, yerli/milli çizgiyi kaybettiği görülüyor. “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ne olursa olsun hal edilmesi” çılgınlığı tehlikeli, gayriahlaki ortaklıklara kapı aralanmasına yol açmış olabilir.

Hasılı kimlerle “dostluk” yaptığınızdan da sorumlusunuz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi