MENÜ
Ankara 27°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Albayrak ne yapmaya çalışıyor?
Münir SAATCİ
YAZARLAR
29 Ağustos 2018 Çarşamba

Bakan Albayrak ne yapmaya çalışıyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir açıklama yapıyor ve “Çok yoğun bir çalışma başlattıklarını, AVM dükkanlarında, gayrimenkullerde döviz ile kiralama ve satışın önüne geçmek için gerekli adımları en kısa sürede atacaklarını belirterek, "Bir kısım kredi döviz riskiyle ilişkili olan portföyü ayıracak şekilde çalışıyoruz. Bu konuyla ilgili toplumda da zaten ciddi bir talep var. En kısa sürede Meclis'e gelmesi için çalışacağız. Detayları, hukuki süreçleri çalışılıyor şu an" diyor…

Güzel bir gelişme. Ancak, bu durum niye bu güne kadar ucu açık bırakılmış buna anlam veremiyoruz.

Bir ülke düşününün ki, taraflar alışverişlerini yabancı parayla yapıyor olsun. Bundan büyük utanç olamaz.

Doğrudur, hükümetlerden ziyade insanların duyarlılığı çok mühim; ancak, yoksa böyle bir hassasiyet, o vakit kanuni düzenleme yapacaksınız.

Berat Albayrak’ı tebrik ediyoruz.

Geciken bir çalışmayı başlatmak da hünerdir.

Bu noktada şunu özellikle not düşmek istiyorum; Öyle bir yasal düzenleme olsun ki, döviz üzerinden borç, niza halinde hüküm ifade etmesin. Yani, alacaklı-borçlu ilişkisi hukuken yok sayılsın. Bu durumda hiç kimse bu tür bir yola başvuramaz; her türden alışveriş milli parayla yapılmış olur. Ve tabii, şu an içinde bulunduğumuz suni krizleri çıkarmaya da kimse tevessül etmez, edemez.

Bir kez daha, düşünülen değişikliğin çok olumlu olduğunu vurguluyor; bu anlamda farklı sahalarda da kanuni düzenleme beklediğimizin altını çiziyoruz.

Bir örnekle bitirelim; işyeri, mekan isimlerinde bizden olmayanı tercih edenlere çok ciddi vergi kayıtları konulsun. Çok önemli bir husus; zira bu tür göz alışkanlıkları dahi milli duyguyu sekteye uğratıyor. Ve nihayetinde de alış-verişler ecnebi parasıyla oluyor.

Vesselam.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi