MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD'nin bölgesel operasyonu!
Vedat Bilgin
YAZARLAR
25 Şubat 2021 Perşembe

ABD'nin bölgesel operasyonu!

Soruna, ABD terörizminin bölgeye geri dönmesi de diyebiliriz. O zaman, ne vakit gitmişti diye sorabilirsiniz ama önceki başkanın 'Suriye'den; Irak'tan, Afganistan'dan çekileceğiz' açıklamalarını ve çekilmeye dönük adımların atıldığını hatırlayıp, 'Biden'ın 'ABD, geriye dönüyor' şeklindeki ifadesini dikkate aldığımızda ve özellikle yeni başkanın Obama döneminde bölgesel müdahaleler ve vekâlet savaşı/terörü uygulamalarındaki yeri düşünüldüğünde, mesele daha iyi anlaşılacaktır.

 

Evet, ABD'nin bölgesel operasyonu, üç ülkeyi doğrudan, birçok ülkeyi dolaylı veya uzak olmayan bir gelecekte tehdit etmektedir. Hangi üç ülke diye sormanın anlamı var mı? Türkiye, Suriye ve Irak sınırlarını kesiştiği yerde Irak topraklarında ABD'nin üs kurması (Dedeağaç'ta kurulan üs konusunu şimdilik bir yana koyalım) herhalde kış turizmi için yapılan bir hazırlık değildir.

VEKÂLET TERÖRÜ!

Bölgedeki hiçbir terör örgütü kendi başına, kendisi için var değildir; her birisi bir ülkenin genellikle de Batılı bir ülkenin emperyalist politikaları adına terör eylemleri yapmaktadır. PKK/PYD doğrudan doğruya CIA'nın silahlandırdığı, maaşa bağladığı cinayet şebekeleri konumundadır. Bakmayın siz onların adına TBMM'de varlık gösterenlerin kim olduklarına; bakmayın siz onların ne söylediklerine, çünkü bunların hiçbir kıymetleri yoktur; bu kiralık cinayet örgütünün, yürüttüğü vekalet terörünü/savaşını örtmek, haklılaştırmak üzere orada yer almaktadırlar.

Çaresizlik içinde yaşamaktan, cinayetlerden, çocuklarının dağa kaçırılmasından korkan bölge insanlarının, 'belki Türkiye partisi olurlar, uzun yıllar terörize edilen bölge normalleşir' diye oy verdiği bu partinin, KCK yapılanması üzerinden bir vekâlet terörü yürütmek üzere Pentagon/CIA merkezli operasyonda rol almasını görememesi bir kusur mudur? Bölge insanının normalleşme arayışlarına, etnik ayrılıkçı partilerin verdiği cevap, ABD emperyalizminin Ortadoğu ülkelerini parçalama, halklarını kana gözyaşına bulama projesinde başrole soyunarak görev almak şeklinde olmuştur. Çukur eylemleri bunun örneğidir. Üstelik onların, bunu gizlemek için yapay 'sol' sloganlar kullanması, ancak kendileri de yapay olan bazı sözde 'sol aydınlar' tarafından benimsendiği bir durumda, halk ne yapabilirdi?

PROJE: OPERASYON

Siz bakmayın bazı ahmakların(!) ABD yeni yönetiminden umutlanmalarına, ABD'nin uyguladığı projenin maksadı önce Suriye ve Irak'ın parçalanması ve burada bir terör devletinin kurulmasıdır; bundan sonra sırada Türkiye ve İran bulunmaktadır.

Türkiye İdlib'deki oyunu bozarak, bu bölgeden 3-4 milyon insanın sürgün edilerek topraklarına girmesini engelleyip, demografik değişimi aynı zamanda terör ihraç etme yöntemi olarak kullanmak isteyen operasyonun ilk adımını engellemiştir. Türk devleti, Fırat kalkanı ve Aynel Arap gibi alanlarda doğrudan Suriyelileri içinde insanca yaşayacakları bir barış bölgesine kavuşturarak, insani bir sorumluluğu yerine getirdiği kadar, terörün bölgeselleşmesinin de önünü kesmiştir. GARA operasyonunda Türkiye'nin ne yaptığına, birde buradan bakınız. Soru şudur: Türkiye bu operasyona karşı koyarken siz nerede duruyorsunuz?

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi