MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yürü be merdiven
Gezi-Mekan
3 Eylül 2019 Salı 13:32

Yürü be merdiven

Çayyolu metro hattındaki birçok istasyonda yürüyen merdivenlerin çalışmaması, vatandaşları zor durumda bıraktı.

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı metro istasyonları ve üst geçitlerdeki yürüyen merdivenlerin sürekli arızalanması özellikle çocuklu, yaşlı ve engelli vatandaşlara zorluk yaşattı.

Çayyolu metro hattının Kızılay, Milli Kütüphane, MTA, ODTÜ, Beytepe istasyonları ile Armada AVM önünde bulunan üst geçitteki yürüyen merdivenler uzun süredir çalışmıyor. Merdivenlerin bazılarının önüne de şerit çekilirken vatandaşlar, metrodan indikten sonra çalışmayan merdivenleri kullanmak zorunda kalıyor. Basamak sayıları oldukça çok olan merdivenleri çıkmakta zorlandıklarını belirten vatandaşlar arızaların giderilmesini istediklerini belirtti.

SORUN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ

ODTÜ metro istasyonu çıkışında taksicilik yapan Yakup Gökçe, yürüyen merdivenle ilgili şikâyetlerini yetkililere aktardığını ve çözüm beklediklerini söyledi.

Gökçe, “10 gün önce burası yine arıza yaptı. Alo 153’e durumu bildirdim ve dönüş aldım. ‘Bir parçanın eksik olduğunu, o parçanın ihalesini yaptıklarını ve kısa zamanda monte edeceklerini’ söylediler. Belediyenin duruma ilgisiz olduğunu sanmıyorum ama sorun bir an önce çözülmeli. Üniversite kapısı olduğu için burada olumsuz bir durumla karşılaşmadık ancak yaşlılar merdiven yerine asansörü beklemeyi tercih ediyor” dedi.

YAŞLILAR SOLUKLANARAK ÇIKIYOR

Söğütözü’nde karşıya geçerken tek nokta olan üst geçidin merdivenleri sürekli arızalanıyor. Asansörün bulunmadığı geçitle ilgili büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten esnaf Mustafa Şen şunları söyledi:

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi