MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yılın Tiyatro Sanatçısı Ödülü ‘Siyahlı Kadın’ın
Kültür-Sanat
16 Ekim 2019 Çarşamba 11:23

Yılın Tiyatro Sanatçısı Ödülü ‘Siyahlı Kadın’ın

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Baykal Saran Yılın Tiyatro Sanatçısı Ödülü, ‘Siyahlı Kadın’ oyunundaki performansıyla Kutay Sungar’a verildi.

Türk tiyatrosunun değerli sanatçılarından Baykal Saran’ın anısına düzenlenen 13. Baykal Saran Tiyatro Sanatçısı Ödülü’nün bu yılki sahibi Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Kutay Sungar oldu. Sungar, ödüle ‘Siyahlı Kadın’ oyunundaki başarılı performansıyla layık görüldü. Başarılı sanatçı, Akün Sahnesi’nde düzenlenen özel temsilin ardından gerçekleşen törenle ödülünü aldı. Törene, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İsmet İnönü’nün kızı İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker ile birlikte seçici kurul üyeleri Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Lemi Bilgin, Atilla Sav ve Selçuk Yöntem’in yanı sıra pek çok tiyatro oyuncusu katıldı.

 

SAHNEDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİM

 

Kutay Sungar, törende yaptığı konuşmada Muhsin Ertuğrul, Afife Jale, Kerim Afşar, Ecder Akışık gibi Türk tiyatrosunun usta isimlerini anarak başladığı konuşmasında, “İsmini saydıklarım ve daha yüzlercesi oynadıklarıyla, sahneye koyduklarıyla, yazdıklarıyla, öğrettikleriyle kurumlarımızın hafızasında ve içimizde, kodlarımızda yaşamaya devam ediyor. Bu değerli ödülün sorumluluğuyla bugünden sonra da samimiyet ve aşkla sahnede olmaya devam edeceğim” ifadelerini kulalndı.

Kutay Sungar, ödülünü seçici kurul üyeleri Selçuk Yöntem ve Lemi Bilgin’in elinden aldı. Sungar’a oğlu Atlas da, sahnede eşlik etti.

ÖDÜL ALAN SANATÇILAR

Baykal Saran Yılın Tiyatro Sanatçısı Ödülü’ne daha önce Benian Dönmez, Durukan Ordu, Erdal Beşikçioğlu, Servet Pandur, Tolga Tekin, Gülin Ersoy, Sükun Işıtan, Dilek Bozkurt, Fulya Koçak, Deniz Gökçe Yersel, Zeynep Ekin Öner, İsmet Numanoğlu layık görüldü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi