MENÜ
Ankara 25°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yerli üreticiye destek protokolü
Ekonomi
30 Aralık 2019 Pazartesi 10:53

Yerli üreticiye destek protokolü

İç Anadolu Belediyeler Birliği (İABB), Türkiye’nin ve Ankara’nın lider sektörlerinden iş ve inşaat makinelerinin yerli üreticilerine destek amacıyla yeni bir adım attı. 200 üyesi olan İABB, sektörünün öncüsü İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi’yle (İŞİM) protokol imzaladı.
OSTİOSB’nin ev sahipliğinde gerçekleşen imza töreninde, protokolü Yenimahalle Belediyesi ve İABB Başkanı Fethi Yaşar, İŞİM Yönetim Kurulu Başkanı Halide Rasim ile birlikte imzaladı. Protokol ile İŞİM, İABB üyesi belediyelerin ihtiyaç duyduğu malzeme ve ekipmanları tedarikçi arayışında birliğe destek verecek. Aynı zamanda iki taraf, sektörün gelişimine katkı sağlayacak ulusal ve uluslararası projelerde de iş birliğinde bulunacak ve ortak projeler yürütecek.
Konuşmasında yerli üretimin desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Yaşar, “Yenimahalle’ye ilk geldiğimde söyledim; ‘Ürün Yenimahalle’de varsa Yenimahalle’yi tercih edeceksiniz, 
Ankara’da varsa Ankara’yı tercih edeceksiniz, Türkiye’de varsa ilk ülkemizi tercih edeceksiniz. Ondan sonra dışarıya bakacaksınız.’ Bu şekilde Yenimahalle’nin ticaretteki payını yüzde 30 seviyelerinden yüzde 41’e çıkardık” diye konuştu. İŞİM Yönetim Kurulu Başkanı Rasim, Başkan Yaşar’a teşekkür ederken, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da, protokolün kendileri için çok güzel bir başlangıç ve örnek olacağını belirtti.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi