MENÜ
Ankara 23°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yasak ama çıkıyorlar
Gezi-Mekan
2 Mart 2020 Pazartesi 12:28

Yasak ama çıkıyorlar

Tarihi Ankara Kalesi’ndeki düşme tehlikesini önlemek amacıyla monte edilen korkuluklar ile uyarıları hiçe sayan bazı ziyaretçiler, korkuluk demirlerinin ve surların üzerine tırmanarak ziyarete kapalı kısma geçiyor.

Ankara Büyük şehir Belediyesi, Ankara Kalesi’nin surlarındaki düşme tehlikesine karşı önlem amaçlı demir korkuluklar ve uyarı levhaları monte etti. Çalışmalar sırasında, daha önce ciddi yaralanmalı düşme olaylarının da yaşandığı surların en üst kısmı ziyarete kapatıldı. Ancak ne uyarılar ne de korkuluklar, kural tanımayan ziyaretçilerin, geçişin yasak olduğu surların en üst kısmına geçişini engelleyebiliyor.

Kaleyi ziyaret edenlerden bazıları, yasak kısmın önüne çekilen korkuluklara ve “Bu kısma geçiş yasaktır” yazılı uyarı levhalarına rağmen en üst kısma çıkıyor. Uyarılara dikkat etmeyen ziyaretçiler, yukarı çıkabilmek için düşme tehlikesini göze alarak, uyarıların asılı olduğu demirlerin üzerinden ve korkulukların bulunmadığı yüksek duvarlardan tırmanıyor. Kural tanımayan ziyaretçilerin anı fotoğrafı çektirmek ya da manzarayı seyretmek için ziyarete kapalı yasak kısma geçişlerini, diğer ziyaretçiler de endişeli ve meraklı bakışlarla izliyor.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi