MENÜ
Ankara 29°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Xi: Çin’de yoksullukla mücadele hedefine zamanında ulaşıldı
Dünya
4 Aralık 2020 Cuma 15:35

Xi: Çin’de yoksullukla mücadele hedefine zamanında ulaşıldı

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin’de yoksullukla mücadele hedefine ön görülen tarihte ulaşıldığını ve Çin’in bu konuda çarpıcı bir başarı kaydettiğini belirtti.

Xi Jinping dün, ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi toplantısında yoksullukla mücadele çalışmaları hakkında sunulan raporu dinledi.

Xi, rapora ilişkin değerlendirmesinde, sekiz yıllık çabaların ardından Çin’in kırsal bölgelerinde yaklaşık 100 milyon kişinin yoksulluktan kurtarıldığını ve yoksul ilçelerin tümüyle yoksulluk listesinden çıkartıldığını vurguladı.

Öte yandan, toplantıda Çin'in kalkınmasında hâlâ dengesizlik ve yetersizlik gibi bazı sorunlar bulunduğuna ve bu nedenle mevcut sonuçları sağlamlaştırma görevinin ciddiyetini koruduğuna işaret edildi.

Toplantıda ayrıca, mevcut yardım politikalarında, mali desteklerde ve yardım kaynaklarında istikrarın sağlanması, Çin’in doğu ve orta kesimlerindeki emek yoğun sanayinin batıdaki bölgelere yönlendirilmesinin teşvik edilmesi, sermaye ve varlık yönetiminin güçlendirilmesi, istihdamın teşvik edilerek halkın yaşam koşullarının güvence altına alınması gerektiği kaydedildi.

 

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi