MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Voleybolda Yeşil Kart Uygulaması, 2023-2024 sezonundan itibaren hayata geçiyor
Spor
2 Ağustos 2023 Çarşamba 11:58

Voleybolda Yeşil Kart Uygulaması, 2023-2024 sezonundan itibaren hayata geçiyor

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Temiz Oyun, İyi Davranış; Yeşil Kart Projesi’ni, 2023-2024 sezonundan itibaren AXA Sigorta Efeler Ligi ve Misli.com Sultanlar Ligi’nde de uygulamaya başlayacak.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), geçen sezon Mersin’de düzenlenen Türkiye Altyapılar Voleybol Şampiyonası’nda denemesini yaptığı Temiz Oyun, İyi Davranış; Yeşil Kart Projesi’ni, 2023-2024 sezonundan itibaren AXA Sigorta Efeler Ligi ve Misli.com Sultanlar Ligi’nde de uygulamaya başlayacak.

Türkiye Voleybol Federasyonu, 2023-2024 sezonundan itibaren AXA Sigorta Efeler Ligi ve Misl.com Sultanlar Ligi’nde uygulamaya başlayacağı Fair Play Yeşil Kart uygulaması, birçok ülkedeki resmi spor organizasyonlarınca tanınan bir kavram olup, sporcuların Fair Play değerlerine uygun davranmalarını teşvik etmek için eğitim programları düzenleyecek ve çeşitli Fair Play ödülleri de vererek sporcuların ve takımların adil ve dürüst davranışlarını teşvik edecek.

Uygulama kapsamında oyun içinde gerçekleşen hatalarda, silsileye bakılmaksızın Görüntülü Değerlendirme Sistemi‘ne (GDS) gidilmeden önce takım mensuplarının, hatanın tespit edilmesinde hakemlere yardımcı olmak amacıyla yapacakları beyanlarda karşılaşmanın başhakemi tarafından Yeşil Kart ile ödüllendirilecek.

Ayrıca; sezon sonunda TVF tarafından yapılacak değerlendirmede sezon içindeki Yeşil Kart gösterilen hareketler puanlandırılacak ve en çok Yeşil Kart görerek sayı toplayan, ilk üç takım/takım mensubu, TVF tarafından ödüllendirilecek.

Fair Play Yeşil Kart uygulamasının esasları 2023-2024 sezonu öncesi ayrıca duyurulacak.

Hibya Haber Ajansı
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi