MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vali Şahin:
Gündem
10 Haziran 2023 Cumartesi 14:49

Vali Şahin: "Teknik çalışmalar cumhuriyet savcılarımızın koordinesinde yürütülüyor

Ankara Valisi Vasip Şahin ve Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Başkanı Alparslan Kavaklıoğlu, MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasındaki patlamanın ardından açıklamalarda bulundu.

Ankara Valisi Vasip Şahin’in açıklaması şöyle:

“Saat 8.45 sıralarında Makina Kimya kurumuna bağlı Elmadağ fabrikamızda dinamit lokumu hazırlama bölümünde orada kimyasal tepkimeden kaynaklandığı ilk izlenime göre teknik arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre değerlendirilen bir patlama meydana gelmiş ve oradan çalışan 5 işçimiz maalesef vefat etmiştir. Allahtan rahmet diliyorum ve burada çalışan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Şu anda cumhuriyet savcılarımız konuyu inceliyorlar. Gerek otopsi gerekse diğer teknik çalışmalar cumhuriyet savcılarımızın koordinesinde yürütülüyor. Daha geniş ve detaylı açıklamayı daha teknik ve net bilgiler geldikten sonra paylaşacağız.

Çalışanların tamamına ulaşıldı 5 kişi var hepsine ulaşıldı. Sayın bakan yardımcımızın da yönetim kurulu başkanı olduğu bir tesis belki kendileri farklı ve daha detaylı bilgi vermek isterler. Ama yaralı yok.”

Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Başkanı Alparslan Kavaklıoğlu'nun açıklaması şöyle:

“Burası patlayıcı üretimi ile ilgili bir tesisimiz. Bu tip patlamalar göz önüne alınarak fabrika çok alana yayılmıştır. Bu patlama olan yerde de aslında kapalı tahkimli çok küçük bir bina. Kamera kayıtlarına baktığımızda da patlama anına kadar hiç olağanüstü bir şey yok. Patlama aniden oluşuyor. Sürekli çalışan bir fabrika burası tecrübesiz insanların çalışacağı bir yer değil.”

Hibya Haber Ajansı
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi