Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerinde yapımı süren ve toplamda 1 milyon 200 bin metrekarelik alanı kapsayan Ankapark’ı gezen Tuna, çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Oyuncakları tek tek inceleyen Başkan Tuna, parkın işletmeye hazır hale getirilmesini istedi.
DİNOZOR ORMANI
Ankapark içinde dev roller coasterlar, dönme dolap, gösteri fıskiyesi, Dinozor Ormanı, 400’ün üzerinde dijital oyuncağın yer aldığı Dijital Oyun Çadırı, karting pistleri, minikler için eğlence alanları ve her yaşa hitap eden daha pek çok ayrı alan yer alıyor.
KANUN DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜM
Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ankapark‘ın açılışı için tarih vermenin bir faydası olmayacağını ifade eden Başkan Tuna, parkla ilgili şunları söylemişti: “Bırakacak halimiz yok ancak diyelim ki Ankapark’ın her şeyi yarın bitti. Sonra ne olacak? Bunun bir işletmeciye verilmesi gerekiyor. İşletmeciye verebilmemiz için de sürenin uzatılması gerekiyor. Şu an 10 yıllık süresi var ve ticaret yapılamaz. Kanunda değişiklik yapılması gerekiyor. Hem 10 yıllık sürenin uzatılması hem de orada ticaret yapılmasının önü açılması gerekiyor. Ticaretten kastım orada AVM’ler düşünülmüyor. Nedir ticaretten kastımız? Kafe, restoran, lokanta ve hediyelik eşya satılan yerler. Bunlara şu anda imkân yok, bunun önünü açabilmek için de kanunu düzenleme gerekiyor. Bu kanuni düzenlemeyle ilgili Sayın Başbakanımızla da görüştüm, sağ olsun o da ilgili arkadaşlarımıza yönlendirdi. Bu kanuni düzenleme de Meclisimiz tarafından kabul edilince, inşallah işletmecilerin de buraya talip olmalarının daha hızlı bir imkânını temin etmiş olacağız. İnşallah uygun işletmeciler gelir. İhalemizde, rekabete göre de en uygun şartlarda işletmecisine kiraya veririz ve Ankapark da hizmete açılmış olur.”