MENÜ
Ankara 23°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer Türkiye'ye getirildi
Asayiş
20 Nisan 2023 Perşembe 11:24

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer Türkiye'ye getirildi

Arnavutluk Adalet Bakanlığınca Türkiye'ye iadesine karar verilen kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, İstanbul'a getirildi.

İnterpol-Europol Daire Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Kamuoyunda Thodex vurguncusu olarak bilinen ve ‘dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ suçlarından aranan Faruk Fatih Özer'in yakalanmasına yönelik olarak İnterpol-Europol Daire Başkanlığımızca yapılan çalışmalar neticesinde söz konusu şahıs hakkında 23/04/2021 tarihinde kırmızı bülten yayımlanması sağlanmıştır.

Faruk Fatih Özer'in yer tespiti için İnterpol-Europol Daire Başkanlığımızca çok yönlü yapılan çalışmalar neticesinde söz konusu şahsın Arnavutluk'ta saklandığı tespit edilmiş ve konuyla ilgili Adalet Bakanlığımız bilgilendirilmiştir. 14.06.2021 tarihinde Adalet Bakanlığımız tarafından hazırlanan iade evrakı, Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile diplomatik kanaldan ve Daire Başkanlığımızca İnterpol kanal ile Arnavutluk yetkili makamlarına gönderilerek adı geçen şahsın ülkemize iadesi amacıyla tutuklanması talep edilmiştir.

Daire Başkanlığımız koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız, Tiran İçişleri Müşavirliğimiz, Tiran Polis İrtibat Ofisimizin yaptığı çalışmalar ve Arnavutluk Polis birimleriyle kurduğu etkili iletişim sayesinde 30.08.2022 tarihinde Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'un Vlora kentinde yakalanarak ülkemize iadesi amaçlı tutuklanması sağlanmıştır.

Arnavutluk'ta yapılan yargılama neticesinde yerel mahkeme tarafından verilen Türkiye 'ye iade etme kararına yapılan itirazın Arnavutluk Yüksek Mahkemesinin 14.04.2023 tarihinde reddetmesi ile adı geçen şahsın ülkemize iadesi kabul edilmiştir.

Arnavutluk İnterpol Birimiyle yapılan görüşmeler sonucunda adı geçenin 20.04.2023 günü Türkiye saati ile 06:30'te (Arnavutluk saati ile 07:30'da) Tiran Havalimanından teslim alınması hususunda mutabık kalınmıştır.

Bunun üzerine İnterpol-Europol ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı görevlilerinden oluşan ekip, Faruk Fatih Özer'i 20/04/2023 günü Arnavutluk'tan teslim alarak aynı gün adli işlemler için İstanbul Emniyet Müdürlüğü personeline teslim etmiştir."

Hibya Haber Ajansı

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi