MENÜ
Ankara 25°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Testler bitti Brezilya, Çinli Sinovac’ın aşısının doğruluğunu onayladı
Gündem
24 Ekim 2020 Cumartesi 14:44

Testler bitti Brezilya, Çinli Sinovac’ın aşısının doğruluğunu onayladı

Reuters ajansının yayınladığı habere göre, Çin’in SINOVAC adlı biyotek şirketinin geliştirdiği yeni koronavirüs aşısı Brezilya’da 3. Faz klinik test aşamasında ve ilk sonuçlar aşının çok güvenli olduğunu gösteriyor.

Aşının testinden sorumlu Butantan Enstitüsü, ülkedeki en ileri bioilaç araştırma kuruluşlarından biri. Enstitü Başkanı Dimas Covas, CoronaVac adlı aşının 9 bin gönüllüde test edildiğini, ciddi olumsuz reaksiyonlar görülmediğini belirtti. 
 
St. Paul Valisi Joao Doria, Reuters’a verdiği demeçte, Brezilya’da yapılan klinik araştırmalara göre tüm aşılar arasında CoronaVac’in en güvenli aşı olduğunu söyledi. Eyaletin Sağlık Müdürü Jean Gorinchteyn, bu yılın sonuna kadar CoronaVac’a onay verilmesi, böylece gelecek yılın başında aşılama çalışması başlatılmasını istediklerini kaydetti. St. Paul eyaleti ile SINOVAC, gelecek yılın Şubat ayına kadar 60 milyon doz aşının alımı konusunda bir anlaşma imzaladı. 
 
Şimdiye kadar 5 milyon 200 binden fazla vaka tespit edilen Brezilya, ABD ve Hindistan’dan sonra en çok etkilenen 3. ülke konumunda. Brezilya Sağlık Bakanı Eduardo Pazuello 20 Ekim’de valilerle görüştükten sonra yaptığı açıklamada, SINOVAC'ın geliştirdiği CoronaVac adlı aşıyı ulusal aşı planına dahil edeceklerini, federal hükümetin St. Paul eyaletiyle anlaşmaya vardığını ve 46 milyon doz aşı alacağını ilan etmişti. 

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi