MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Son bölümde hüsran
Spor
1 Nisan 2019 Pazartesi 10:25

Son bölümde hüsran

Türk Telekom, play-off sıralaması açısından önem taşıyan maçta Tofaş’a deplasmanda yenildi. Üç periyot geride götürdüğü maçın final çeyreğinde 8-0’lık seri ile öne geçen mavi-beyazlılar, rakibinin son anlardaki etkili oyununa karşılık veremedi ve salondan mağlup ayrıldı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 24. haftasında TOFAŞ’a konuk olan Türk Telekom, maçtan 85-82 yenik ayrıldı. Play-off sıralaması açısından önem taşıyan maçta, rakibine kaybeden Başkent ekibi, ligin ikinci yarısında deplasmanlarda oynadığı müsabakalardaki başarısız performansının önüne geçemedi.

Türk Telekom, oyunun başında Gabriel ve Stimac ikilisinin isabetli atışlarıyla öne geçerken, Tofaş, Mejia’nın dış atışlardan bulduğu basketler ve yaptığı asistlerle maça ortak oldu. İlk çeyrek 20-20 eşitlikle sonuçlandı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan Tofaş, Elegar, Berkan Durmaz ve Mejia’nın skor katkısı ile farkı 9’a çıkardı. Telekom, bu bölümde, savunma ve hücumda rakibine karşılık veremeyince, soyunma odasına 48-37 yenik gitti.

İKİNCİ YARIDA HEYECAN YÜKSELDİ

İkinci yarının başında TOFAŞ, farkı 15 sayıya kadar yükseltti. Landesberg ve Campbell’in bireysel performanslarıyla skorda tutunmaya çalışan Türk Telekom, Stimac’tan de pota altında katkı alınca farkı 5’e indirdi ve üçüncü periyot 66-61 TOFAŞ üstünlüğüyle geçildi.

Gabriel ve Stimac ile iyi hücum eden Türk Telekom, savunmada sergilediği agresif oyun sonucunda 8-0’lık bir seri yakaladı ve son 3 dakikaya 82-73 önde girdi.

Tofaş, mola dönüşünde, seyirci desteğini de arkasına alarak 9-0’lık seri ile Telekom’u yakaladı ve bitime 7 saniye kala skor 82-82’ye geldi. Son topu kullanan Kadji, 3 sayılık isabet bulunca 12-0’lık seriyle TOFAŞ skoru 85-82’ye getirdi ve maçtan galip ayrıldı. Başkent ekibi, son 3 dakikada hiç skor üretemedi.

TOFAŞ’ta Kadji ve Mejia 17’şer sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Türk Telekom’da 18 sayı üreten Stimac maçın en skorer ismi oldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi