MENÜ
Ankara 27°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sokakların dili
Kültür-Sanat
31 Ekim 2019 Perşembe 13:16

Sokakların dili

Bu sezon ‘Kazı Kazan Hakkı’ isimli yeni oyunlarını izleyici ile buluşturan Sahne 367, sezon başından beri 6 temsil yaptı. Oyun, seyyar Milli Piyango bayisinin hayatını anlatıyor.

Erdal Ozan Metin’in yazdığı ve yönettiği, Adem Aydil’in sahneye koyduğu oyun, seyyar Milli Piyango bayilerinin hikâyesini anlatıyor. Metin, oyunu yazarken çok fazla seyyar bayi ile görüştüğünü ve vakit geçirdiğini söyleyerek “Sokakların dilini en iyi bilen insanlar onlar. Gün içinde çok fazla insanla ve hikâye ile karşılaşıyorlar. Bu oyunu yazarken sokaktan beslendim” diye konuştu. Metin, oyunla ilgili şu bilgileri paylaştı:

ÇOK FAZLA İNSAN TANIR

 

“Oyun, çok sıradan bir karakter yazma hevesimle ortaya çıktı. Sokakta gördüğümüz ama tiyatroda yer edinmeyen herhangi biri. Karakter, bir Milli Piyango satıcısı. Önünde belki 100 milyonluk bilet varken, kendi hayatının izin verdiği koşullarda yaşıyor. Hep merak ederdim kazı kazancılar ne yapar, nasıl düşünür diye. Kazı kazancı hep sokakta bulunur. Bir sürü insan görür, çok fazla insan tanır. Bizim karakterimizin adı Hakkı Selim. İnsanlara iyilik yapmayı seven ve umut veren biri. Hayat zor olsa da bizim korumamız gereken bazı insani bağları var. Yoksa gerçekten birer robot olarak bazı miraslar bırakacağız. Oyun da bu konuya da eleştirel bir yaklaşım söz konusu.”

ÖN YARGILI OLMAMAYI GÖSTERDİ

Sahnede tek başına oynamanın güzel ancak zor tarafları da olduğunun altını çizen Adem Aydil, canlandırdığı karakterle ilgili olarak şöyle konuştu: “Sahnede alelade bir insanın hikaye anlatması durumu var. Böyle bir karakter ve ama görmedik. Yaşanmamış gerçek bir hikaye Böyle bir adam var diyebilir ama biz bu adamı hiç görmedik. Oyunun bana kattığı en güzel şey insanlara ön yargıyla bakmamayı bir kez daha gösterdi.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi