MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SOSYAL MEDYADA VİCDAN EROZYONUNA TOPLUMUN İSYANI
Gündem
18 Temmuz 2024 Perşembe 03:30

SOSYAL MEDYADA VİCDAN EROZYONUNA TOPLUMUN İSYANI

Son yıllarda sosyal medyada vicdan ve ahlak erozyonu giderek artıyor. Toplumsal duyarlılığı olan vatandaşlar, bu duruma isyan ediyor. Her gün binlerce insan, iftira peşine takılıp giden ve insanları linç etmek için organize olan gruplarla karşı karşıya kalıyor. Bu durum, toplumun vicdanını ve ahlaki

MUSTAFA SARIGÜL ÖRNEĞİ

Son olarak, politikacı Mustafa Sarıgül'e yönelik linç kampanyası, bu vicdansızlığın en çarpıcı örneği olarak karşımıza çıkıyor. Sosyal medyada dolaşan bir video üzerinden, 60 küsur yaşındaki bir adam hakkında yapılan linç kampanyası, toplumda büyük tepki topluyor. Sarıgül, videonun kurgu, montaj ve şantaj içerdiğini açıkça belirtse de, kimse bu açıklamaları dikkate almıyor. Aksine, binlerce insan bu videonun üzerine yorumlar yaparak, Sarıgül'ü linç ediyor.

TEKNOLOJİNİN GELDİĞİ NOKTA VE MANİPÜLASYONLAR

Vatandaşlar, sosyal medyada yaygınlaşan bu tür iftira kampanyalarının, vicdan yoksunluğunun bir sonucu olduğunu belirtiyor. Teknolojinin geldiği noktada, görüntü ve ses manipülasyonlarıyla insanların itibarının zedelenmesi, toplumsal güveni sarsıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce de benzer bir durum Muharrem İnce’ye yapılmış, o da büyük zorluklar yaşamıştı. Bu tür linç kampanyaları, toplumun ahlaki değerlerini yıkmakla kalmıyor, aynı zamanda insanların birbirine olan güvenini de zedeliyor.

VİCDAN VE AHLAK ÇAĞRISI

Sosyal medyada vicdan ve ahlak erozyonuna karşı durmak gerektiğini belirten vatandaşlar, insanların Allah korkusunu unutmaması gerektiğini vurguluyor. Vicdan ve ahlak, bir toplumun temel direkleridir. Bu direkler yıkıldığında, toplumun kendisi de çöker. Sosyal medyanın getirdiği anlık yargılar ve iftiralar, insanları linçe teşvik ederken, vicdan ve ahlak erozyonuna neden oluyor.

TOPLUMSAL DUYARLILIK VE VİCDANIN SESİ

Toplumsal duyarlılığı olan vatandaşlar, bu tür saldırılara karşı durma çağrısında bulunuyor. Vicdanlı olmayı, iftiraya dayalı linç kampanyalarına alet olmamayı ve Allah korkusunu unutmamayı tavsiye ediyorlar. Ancak bu şekilde, ahlaki değerler korunabilir ve toplum çöküşten kurtulabilir.

BEKLENTİ

Toplumun her kesiminden insanlar, bu tür iftira kampanyalarına karşı durmalı ve vicdanın sesi olmalıdır. İnsanlar, Allah korkusunu unutmamalı ve sosyal medya üzerinden yapılan bu tür iftiralara prim vermemelidir. Böylece, ahlaki değerler korunabilir ve toplum, sağlıklı bir yapıya kavuşabilir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi