MENÜ
Ankara 25°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ramazan’ın bereketi korona mağduru çocuklarımızın geleceği olsun
Sağlık-Yaşam
8 Mayıs 2021 Cumartesi 13:07

Ramazan’ın bereketi korona mağduru çocuklarımızın geleceği olsun

Bayramlar, birlik, beraberlik ve dayanışma duygusunun yürekten hissedildiği özel günlerdir. Türk Eğitim Vakfı (TEV) bu Ramazan ayında ve Ramazan Bayramı’nda herkesi TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’na katkıda bulunarak çocuklara umut olmaya çağırıyor.

TEV’in salgın döneminde koronavirüse yakalanıp vefat eden başta sağlık çalışanlarının çocukları olmak üzere tüm bireylerin çocukları eğitim hayatları yarıda kalmasın diye başlattığı TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’na destek verenler, çocukların eğitim yolculuğuna umut oluyor.

 

Tam 54 yıldır maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği veren, Türkiye’nin en köklü ve öncü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV); paylaşmanın, yardımlaşmanın değerini yürekten hissettiğimiz Ramazan ayında ve Ramazan Bayramı’nda herkesi TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’na destek olmaya davet ediyor. TEV, başta sağlık çalışanları olmak üzere koronavirüs’e (Covid-19) çalışırken yakalanan ve hayatını kaybeden tüm bireylerin çocukları eğitim fırsatlarını kaybetmesin diye TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’nu oluşturdu. Bu fon ile çocukların ihtiyaçları doğrultusunda öğrenim hayatları boyunca destek olmayı amaçlıyor. 

“Onlarca çocuğa sahip çıkmaya devam ediyoruz”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay, “Pandemi maalesef devam ediyor. Kayıplarımız da… Biz de hayatını kaybeden vatandaşlarımızın çocuklarının elinden tutmak, onlara yalnız olmadıklarını hatırlatmak istiyoruz. TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’nun ilk adımında bağışçılarımızla birlikte pandemi mücadelesinin ön saflarında yer alarak kendi hayatlarını feda eden sağlık çalışanlarımızın çabalarının bir karşılığı olmasa da ailelerinin yanlarında olduğumuzu hissettirdik. Bize ilham ve cesaret veren bu dayanışmayla fonumuzun kapsamını genişlettik. Korona döneminde çalışırken vefat eden herkesin çocuğuna destek vermek üzere projemizi büyüttük. Bugün, korona yüzünden vefat eden bu vatandaşlarımızın çocukları da dahil olmak üzere onlarca çocuğa sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu fon ile bugüne kadar 200’ü aşkın çocuğumuza ulaştık. Türkiye’nin her yerinden ve her kesiminden duyarlı vatandaşlarımıza gösterdikleri bu büyük hassasiyet için teşekkür ediyoruz. Bizi paylaşma ve dayanışma duygularında birleştiren bu Ramazan ayında da herkesi daha fazla çocuğumuza destek olmaya davet ediyoruz. Salgın devam ettiği sürece desteklerin hepsi çok kıymetli” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi