MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Powell’in şahin sözleri altını baskıladı
Ekonomi
19 Mayıs 2022 Perşembe 12:25

Powell’in şahin sözleri altını baskıladı

Altın haftaya pozitif başlangıç yapmasına rağmen, dünkü seansta yeniden kırmızıya dönerken önceki günkü kazanımlarını geri vermiş oldu.

Altın haftaya pozitif başlangıç yapmasına rağmen, dünkü seansta yeniden kırmızıya dönerken önceki günkü kazanımlarını geri vermiş oldu. 1825 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu güçlü bir toparlanma içinde olamadığı bir seansı yaşadı. Günün kritik gelişmesi ABD’de Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’in katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşma dikkatle takip edildi. Başkan enflasyonun yüksekliğine dikkat çekerken, enflasyonda kalıcı düşüş görünceye kadar faiz artırmaya devam edeceklerini vurguladı. Başkanın şahin tutumu sonrası altın tarafındaki satış artarken, dünkü seansı 1815 dolar/onstan tamamlarken önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,5 kayıp yazmış oldu.

 

Gümüş 21,62 dolar/onstan başladığı günü, benzer seviyeden kapatarak günü başladığı seviyeden kapatmış oldu.

 

Platin ise diğer kıymetlilerden ayrışarak pozitifte kapattığı bir günü yaşadı. 927 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan kıymetli maden, 941 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine kazanç yazmış oldu.

 

Paladyum da platinle benzer şekilde yeşilde bir günü tamamlarken, üst üste üçüncü seansı da artıda kapatmış oldu. 2000 dolar/onstan güne başlayan paladyum,2031 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine 1,6 kazanç yazmış oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda işlem primleri azalırken, 8 dolar/onsla işlemler gerçekleşti. Hacim açısından ortalama üzeri sayılacak günde toplamda 2.177 kg altın, 2.206 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak:TROY
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi