MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Piyasaların yönü
Ekonomi
16 Eylül 2021 Perşembe 10:26

Piyasaların yönü

Borsa İstanbul’daki zayıf risk alma iştahı devam ediyor. BIST100 endeksi dün banka hisseleri öncülüğünde %0.73 değer kaybederek 1,423.97 puana geriledi.

BIST100… Yurt İçi Piyasalar Zayıflayan Risk İştahı Paralelinde Negatif Fiyatlanıyor… Borsa İstanbul’daki zayıf risk alma iştahı devam ediyor. BIST100 endeksi dün banka hisseleri öncülüğünde %0.73 değer kaybederek 1,423.97 puana geriledi. 23 Eylül’de gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde piyasa katılımcıları risk alma konusunda çekingen davranıyor. Geçen ay iyi bir performans sergileyen demir çelik hisselerindeki düşüş dikkat çekti. Buna karşılık enerji ve petrol hisseleri endekse en büyük katkıyı sağladı. Bankalar tarafında Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde belirsizlik fiyatlanıyor. ABD tarafında vergi konusundaki tartışmalar, global büyüme endişeleri ve FED’in varlım alım programını devam ettireceği konusundaki belirsizlik global hisse senedi piyasalarını baskılıyor. Asya Pasifik bölgesi yeni işlem gününde yoğun veri akışının etkisinde dalgalı bir görünüm var. Dünkü tepki alımlarının ardından S&P500 endeksi yataya yakın eksi bölgede işlem görüyor. BIST100 endeksinin güne yatay bir başlangıç yapması beklenebilir.

 

 

USDTRY… TCMB Toplantısı Öncesinde Dar Bir Bant İçerisinde Hareket Ediyor… Önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde Dolar TL kuru dar bir bant içerisinde sıkışmış durumda. TCMB’nin çekirdek enflasyon odağı söylemi ve global büyüme endişelerinin TL cinsinden varlıklar üzerinde baskı yaratması beklenebilir.

 

 

EURTRY… Yatay Görünüm Sürüyor… Euro TL kuru Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde yatay bir görünüm sergilerken, 10 seviyesinin altında kalmaya devam ediyor.

 

 

EURUSD… Dolar Global Bazda Güç Kazanma Çabasında… Euro Dolar paritesi Avrupa seansı öncesinde 1.1810 dip seviyelerinde. FED öncesinde zayıf risk alma iştahı Euro Dolar paritesini aşağı yönlü baskılıyor. Lagarde’ın konuşması ve Euro Bölgesi Perakende Satış verisi takip edilecek.

 

 

XAUUSD… Parasal Sıkılaşma Endişesiyle Geriledi… Varlık alım programının beklenenden daha erken başlayabileceği endişesi ve doların global bazda güç kazanması birlikte ons altın 1,785 $ seviyelerine geriledi.

 

 

GLDGR… Global Altın Fiyatlarındaki Düşüşü Takip Etti… Gram altın Dolar TL kurundaki yatay seyir ve global altın fiyatlarındaki düşüşü takip ederek 483 TL seviyelerine kadar geriledi.

 

 

BRENT… Enerji Emtialarındaki Rallinin Etkisinde Yükseldi… Avrupa’da yükselişe geçen doğalgaz ve elektrik fiyatları ve ABD’de resmi verilerin ham petrol stoklarındaki düşüşe işaret etmesiyle birlikte Brent petrol kontratları vadeli işlemlerde 75 $ seviyelerine kadar yükseldi.

 

 

S&P500… Biden’ın Vergi Paketi Temsilciler Meclisi Komisyonu’ndan Geçti… ABD başkanı Joe Biden’ın vergi paketi Temsilciler Meclisi’nin ilgili komisyonundan geçti. ABD tarihinin en büyük vergi artırım paketi özelliğini taşıyan ve 2.1 trilyon dolarlık yeni tasarı Demokratların Temsilciler Meclisi’nde fire vermemesi açısından önemliydi. Senato’da ise oylama konusundaki görüş ayrılıkları devam ediyor. ABD hisse senedi piyasaları dünkü tepki alımlarıyla yükselirken, S&P500 endeksi %0.85 değer kazanarak 4,480.70 puana yükseldi.

Kaynak:Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi