MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Piyasa gelişmeleri
Ekonomi
16 Temmuz 2021 Cuma 11:51

Piyasa gelişmeleri

FED Başkanı Powell kongre sunumlarında enflasyonun yüksek seyrettiğini kabul etmekle beraber Fed’in mevcut destekleyici duruşunu savunduğunu belirtti.

FED Başkanı Powell kongre sunumlarında enflasyonun yüksek seyrettiğini kabul etmekle beraber Fed’in mevcut destekleyici duruşunu savunduğunu belirtti. Haftanın son işlem gününde makro veri akışı zayıf, içeride Hazine Bütçe Dengesi takip edilecek. Küresel piyasalarda bugün görünüm yatay. BIST Çarşamba gününü %1.52 yükselişle 1367 seviyesinde tamamladı, XUSIN ise %2.28 yükseliş kaydetti. Bugün de endeksin güne sınırlı alımlarla başlamasını bekliyoruz. Kartal Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ bugün ‘’KARYE.E’’ kodu ve 8TL/baz fiyat ile Ana Pazar’da işlem görmeye başlayacak.

İZLENECEKLER

—Haziran’21 Bütçe Dengesi

ŞİRKET HABERLERİ

—FROTO yeni nesil ticari araç yatırım projelerinin finansmanına yönelik çalışmalar kapsamında EBRD ile €650mn tutarına kadar kredi sözleşmesi imzalandığını açıkladı.

—ALARK bağlı ortaklığı Alsim Alarko Sanayi Tesisleri’nin Bükreş Metro Otoritesi tarafından açılan ihaleye ortak girişim ile teklif verdiğini ve verilen teklifin kazanan teklif olarak açıklandığını bildirdi.

—BRISA planlı rutin bakım duruşu sebebiyle 16-29 Temmuz tarihleri arasında üretime ara verileceğini bildirdi.

—BRSAN 2018 yılında ABD’de çelik ithalatı yapan Türk şirketlerine karşı yapılan vergi zammı karşılığında açtığı davada daha önce lehine karar verilen ve ABD gümrük otoritesinden ödediği vergileri tahsil etmesine karşın, 13 Temmuz’da görülen davada ABD Temyiz Mahkemesi’nde şirket aleyhine karar çıktığını açıkladı.

—Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın halka arz başvurusu kurul tarafından onaylandı.

Kaynak:Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi