MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Piyasa gelişmeleri
Ekonomi
17 Haziran 2021 Perşembe 10:48

Piyasa gelişmeleri

Bugün TCMB’nin PPK Toplantısı ardından faiz kararı takip edilecek. Piyasa beklentisi ve Tera Yatırım olarak bizim beklentimiz mevcut durumda %19.00 seviyesinde bulunan haftalık repo faizinin sabit bırakılması yönünde.

YORUM

Bugün TCMB’nin PPK Toplantısı ardından faiz kararı takip edilecek. Piyasa beklentisi ve Tera Yatırım olarak bizim beklentimiz mevcut durumda %19.00 seviyesinde bulunan haftalık repo faizinin sabit bırakılması yönünde. Dün FED’in 2023 yılı sonuna kadar iki faiz artışını öngören projeksiyonları paylaşmasının ardından küresel piyasalarda satışlar ön planda (Detaylar). Karar öncesi $1860 seviyesinde bulunan Ons/Altın bu sabah $1816 seviyesinde işlem görüyor. Haftaya 90,51 seviyesinde başlayan DXY ise dünkü yükselişle beraber 19 Nisan tarihinden itibaren en yüksek seviyesini test etti. Karar öncesi 8,51 seviyesinde bulunan USDTRY ise bu sabah 8,62 seviyesinden işlem görmekte. Dün BIST günü 1431 seviyesinde %0.78 kayıpla tamamladı, XBANK ise %1.38 düşüş sergiledi. Bugün endeksin güne küresel piyasalara benzer şekilde negatif tarafta başlamasını bekliyoruz.

Borsa İstanbul 1 Temmuz tarihinden itibaren gerçekleştirilecek Yıldız Pazar, Ana Pazar ve Alt Pazar’da gerçekleştirilecek değişikliklerini açıkladı

İZLENECEKLER

—14:00 – TCMB Faiz Kararı (bekl: %19.00)

ŞİRKET HABERLERİ

—GLYHO %100 oranında bağlı ortaklığı konumunda olan Consus Enerji İşletmeciliği ve Hizmetleri AŞ’nin halka arzına yönelik kurula bugün izin başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

—ZRGYO halka arzda geri alım taahhüdü kapsamında TL1.63 fiyat üzerinden 284mn adet hisse alımının Ziraat Bankası tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

—AKSA, müşterek yönetime tabi ortağı konumundaki DowAksa’nın üretim kapasite artışına ait yatırım harcamalarının finansmanı kapsamında $100mn tutarında proje finansmanı kredi sözleşmesi imzaladığını, kredinin 2 yıl geri ödemesiz toplam 9 yıl vadeli olduğunu paylaştı.

—TUREX hisse geri alım programı kapsamında dün TL10 fiyat ile toplam 100bin adet hisse alımı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Kaynak:Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi