MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pandemide tatlı satışları yüzde 60 oranında arttı
Gündem
30 Temmuz 2020 Perşembe 20:55

Pandemide tatlı satışları yüzde 60 oranında arttı

Pandemide tatlı satışları yüzde 60 oranında arttı.

Ünlü tatlıcı Yaşar Usta’nın geleneksel Türk baklavasına getirdiği yeni yorumla geliştirdiği soğuk baklava, bayramda büyük rağbet görüyor. Özellikle yaz aylarında tercih edilen soğuk baklava, sütlü şerbet ve bol çikolatalı parçaları içeriyor. Firma, pandemi sürecinde e-ticaret aracılığı ile başta soğuk baklava olmak üzere tatlı satışlarını yüzde 60 oranında artırdı.

1986 yılından bu yana faaliyet gösteren Yaşar Usta, burma kadayıf ile ünlendi. 2015 yılında geliştirdikleri “soğuk sütlü bitter baklava” ile dikkatleri üzerine çeken ünlü tatlıcı, halk arasında “soğuk baklava” olarak bilinen baklava türü için ilk patent başvurusu yaptı. Bu sebeple Yaşar Usta, sektörde “soğuk baklavanın mucidi” olarak tanınıyor. Her kesime hitap eden soğuk baklava, serinleten tatlı olarak tanımlanıyor. Soğuk baklava; düşük yağ oranı, sütlü şerbeti ve çikolata parçaları hafif bir lezzet sunuyor. Baklava yufkası ile yapılan soğuk baklava, süt, az şeker, Antep fıstığı ve çikolata içeriyor. Tatlının üstü bitter çikolata parçaları ile kaplanıyor.

“Soğuk baklavamıza büyük bir rağbet var”

Yaşar Usta yetkilisi Yaşar Börü, insanların özellikle yaz aylarında şerbetli tatlılardan ziyade daha hafif ve serinleten tatlı aradığını belirterek, “Dondurma gibi geleneksel yaz tatlıları bu noktada çok tatminkar olamayabiliyor. Bu düşünce ile sütlü, çikolatalı, şerbetli tatlıları bir araya getiren soğuk baklavayı geliştirdik. Soğuk sütlü bitter baklavanın tescili için ilk patent başvurusunu biz yaptık. Bu sebeple sektörde soğuk baklavanın mucidi olarak tanınıyoruz.” dedi. Soğuk baklavada kullandıkları fıstığı Gaziantep’ten, sade tereyağını Şanlıurfa’dan ve doğal pancar şekerini Konya’dan getirttiklerini kaydeden Börü, “Soğuk baklavamıza büyük bir rağbet var. Yediden yetmişe herkes çok sevdi. Özellikle yaz aylarının vazgeçilmez tatlısı haline geldi.” ifadelerini kullandı.

Yaşar Börü, şöyle devam etti; “Soğuk baklavamız ve sütlü fıstıklı burma kadayıfımız çok hafiftir. Her ikisinin de şerbeti sütlü olduğu için şekeri dengelemektedir. Ürünlerimizde gerçek tereyağı ve doğal malzemeler kullanıyoruz. Katkı maddesi içeren malzemeler kullanmıyoruz. Tüm ürünlerimiz günlük ve taze çıkmaktadır. Bir porsiyon soğuk baklavanın sadece 480 kalori içeriyor.”

“Pandemide satışlarımız yüzde 60 arttı”

Firma yetkilisi Mahmut Börü de, pandemi sürecinde satışlarının olumsuz etkilenmediğini vurgulayarak, “Aksine e-ticaret gibi dijital mecraları kullanarak hem marka bilinirliğimizi arttırdık hem de satışlarımızı pandemi öncesine göre yüzde 60 arttırdık.” ifadelerini kullandı. Börü, Amerika ve Dubai’de şube açmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.


Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi