MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Orgill’den büyük katkı
Spor
21 Mart 2019 Perşembe 10:30

Orgill’den büyük katkı

Ankaragücü’nün, ikinci yarıda kadrosuna kattığı Jamaikalı forveti, çıktığı 7 maçta, 6 gol attı.

Etkili performansı ile göz dolduran tecrübeli oyuncunun, gol sevinci yaşadığı maçlarda, sarı-lacivertliler, 9 puan toplarken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun galibiyet primi payından da 7.8 milyon TL kazandı. Spor Toto Süper Ligin ikinci yarısına, oynadığı 7 maçta 6 golle damga vuran Dever Orgill, Ankaragücü’ne 7.8 milyon lira kazandırdı. Ankaragücü’nün devre arasında, Teknik Direktör Mustafa Kaplan’ın raporu doğrultusunda, Avusturya ekibi Wolfsberger’den kadrosuna kattığı Dever Orgill, yeni takımına yaptığı katkılarla dikkat çekti. Yeni Malatyaspor’a da bir gol atan Jamaikalı forvet, forma giydiği 7 müsabakada 6 gol atarak, sezonun ikinci yarısının en golcü isimlerinden oldu. Süper Lig’de, galibiyet primi olarak takımlara 2.6 milyon lira veriliyor. Beraberlikte yapılan ödeme ise 1.3 milyon. Ankaragücü, Dever Orgill’in fileleri havalandırdığı üç maçta, 9 puan topladı. Bu üç galibiyet, başkent ekibinin kasasına 7.8 milyon lira girmesini sağladı.

 

BENİ HİÇ ŞAŞIRTMADI

Dever Orgill’in, Finlandiya’nın Mariehamn takımındaki teknik direktörü Peter Lundberg, öğrencisiyle ilgili açıklamalar yaptı. Hala Fin ekibinin başında bulunan deneyimli teknik adam, “Attığı gollerin farkındayız, performansını yakından takip ediyoruz. Türkiye’de gollerini sıralaması beni hiç şaşırtmadı” dedi.

 

‘SAKATLIKTAN DÖNMÜŞTÜ, HİÇ UNUTAMAM’

 

Mariehamn’ın ülke tarihindeki tek şampiyonluğunda, attığı 12 golle belirleyici olan Jamaikalı futbolcu ile ilgili hiç unutamadığı bir anısını da paylaşan Lundberg, “Bir keresinde yaşadığı sakatlıktan dolayı bir yıl sahalardan uzak kalmıştı. Ardından döner dönmez ilk maçında oyuna girip golünü attı. Bu, kendisinin golcülüğünü anlatmaya yeter” dedi.

 

‘AVRUPALI FORVETLERE BENZEMEZ’

 

Mariehamn teknik direktörü, Lundberg, Orgill’in potansiyeli yüksek bir oyuncu olduğunu belirtip, “Çok koşar ve mücadele eder. Patlayıcı bir enerjisi var. Son derece süratli olmasından dolayı Avrupalı forvetlere pek benzemiyor. Ülkesinin getirdiği bu özelliği, kendisini farklı tarz bir forvet yapıyor. Ayrıca soyunma odasında neşesiyle de takıma pozitif katkı veriyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi