MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Okuyacak Çocuklar için iki kütüphane daha
Eğitim-Bilim
24 Eylül 2019 Salı 11:18

Okuyacak Çocuklar için iki kütüphane daha

Ankara’dan Türkiye’nin dört bir yanındaki okullara kitap ulaştıran Okuyacak Çocuklar Derneği Akyurt’ta ve Şanlıurfa’da iki okula daha kütüphane açtı. Derneğin kısa sürede açtığı kütüphane sayısı 3’e ulaştı.

Türkiye geneline gönderdiği kitaplarla ve açtığı kütüphanelerle kitap kardeşliği kuran Okuyacak Çocuklar Derneği Akyurt Kızık İlkokul ve Ortaokulu ile Şanlıurfa Suruç Bilgi Ortaokulu’na iki kütüphane kurdu. Bugüne kadar farklı kentlerdeki okullara 22 bin 500 kitap, 3 bin okul kıyafeti, 600 tohumlu kalem hediye eden Okuyacak Çocuklar Derneği’nin hedefi 50 bin kitap hediye etmek. Akyurt’a giderek kütüphanenin açılışını yapan dernek üyeleri çocuklarla sohbet etti.

Daha önce Güdül’e açtıkları kütüphane ile toplamda 3 kütüphane kurduklarını belirten Dernek Başkanı Ali Murat Karabağ, “Hayali mutluluk veren bir nesil ve gelecek inşa etmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Slogan belli ‘Okuyacak çocuklar.’ Desteklerinizi bekliyoruz” dedi. Karabağ, kitap bağışlarını da beklediklerini söyledi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi