MENÜ
Ankara 11°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Öğrencilere mezun olmadan önce iş deneyimi ve istihdam imkanı
Eğitim-Bilim
2 Mart 2021 Salı 20:27

Öğrencilere mezun olmadan önce iş deneyimi ve istihdam imkanı

Teknoloji, inovasyon ve girişimcilik ışığında eğitim veren Hasan Kalyoncu Üniversitesi iş dünyası ile akademik dünyayı bir araya getiren çalışmalarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesindeki fakülte ve bölümlerde uygulanan CO-OP Eğitim Modeli (CO-Operative Education) ile öğrenciler iş dünyasının kapılarını daha son sınıftayken aralıyor.

 

Öğrencilerine mezun olmadan önce Türkiye’nin en önemli projelerinde ve prestijli kuruluşlarında iş deneyimi imkânı sunan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), CO-OP Eğitim Modeli ile öğrencilerin kariyerlerinde hedefledikleri iş hayatına bir adım önde başlamasına olanak sağlıyor. Program sayesinde öğrenciler üniversitede öğrendiklerini daha öğrenciyken sahada uygulama şansı buluyor. Böylece mesleki deneyim ve iş süreçleri konusundaki farkındalıkları derinleşiyor. Özellikle mezuniyet sonrası program kapsamında çalıştıkları kurumda işe devam olanağı elde ediyorlar. HKÜ öğrencileri ile iş dünyasını bir araya getiren CO-OP’un 2021 yılı staj dönemi şubat ayında başlayarak mayıs ayı sonu itibariyle tamamlanıyor.

 

Cemal Kalyoncu: Gençlerimiz hayallerinin peşinden koşmalarını istiyoruz

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, HKÜ’nün Türkiye’nin gurur duyduğu bir bilgi ve teknoloji üretim merkezi olmasını arzu ediyoruz. Gençlerimizi dünya ile rekabette daha donanımlı hale getirmek, kurdukları hayallerin peşinde koşarken yere daha sağlam adımlarla basmaları için üniversitemizi kurarak tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. İş hayatımız boyunca kendi insanımıza değer vererek, yapılamaz denilen projeleri hayata geçirmeyi başardık. Türk insanına fırsat tanındığında imkansızı bile gerçekleştirebilir. Dolayısıyla ülkemizin yarınlarını yönetecek olan gençlerimizin gelişimi ve kafalarında oluşan sınırları kaldırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu anlamda öğrencilerimizi iş dünyası ile erken evrede tanıştıran CO-OP programımızın önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum.” dedi.

 

Üniversite-iş dünyası birliğinin en etkin olduğu model CO-OP

CO-OP’un 2021 yılı staj döneminin başlamasıyla birlikte görüşlerini aktaran Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Ülkemize ve insanımıza katkı sağlayacak, uluslararası marka değerine sahip bir üniversite olma vizyonuyla öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayan ve alternatif bir eğitim-öğretim modeli sunma anlayışını benimsiyoruz. Bu vizyonun en önemli çıktılarından birisi de üniversite-iş dünyası birliğinin en etkin olduğu model CO-OP oldu. Doğru bir kariyer planlaması için hedeflerin öğrencilik döneminde belirlenmesi büyük önem taşıyor. CO-OP Eğitim Modelimiz, öğrencilerin kariyer ve yaşam planlarını oluşturmalarında yön göstermenin yanı sıra mezuniyet sonrası hedeflerini netleştirerek ne istediklerinin farkında olarak adımlar atmalarına da olanak tanıyor. Sınıfta öğrendiklerini sahada görme ve hatta uygulama fırsatı bulacakları gibi algı ve farkındalıklarını da derinleştirerek mesleki deneyim kazanmaya daha öğrencilik döneminde başlayabiliyorlar.” dedi.

 

Öğrencilerinden ve iş dünyasından oldukça iyi geri dönüşler aldıklarını söyleyen Dereli, “Öğrencilerimiz, fakültede öğrendikleri teorik bilgileri uygulamaya yönelik çalışmalar içerisinde yer alarak tecrübe edebildiklerini ve hem yerel hem de uluslararası projelerde görev alarak mesleki İngilizcelerini de geliştirme imkanı bulduklarını dile getiriyorlar. Aynı olumlu geri dönüşler iş dünyası için de geçerli. CO-OP, endüstrilerin ihtiyaç ve taleplerine göre akademik program, ders ve içerik önerilerinde bulunmalarına imkan tanıyan bir yapıya sahip. Bu sayede iş dünyasının beklentilerine yönelik içerikleri müfredatımızda öğrencilerimizle buluşturabiliyoruz. CO-OP ile staja başladıkları kurumlarda mezuniyet sonrası çalışmaya devam eden öğrencilerimizi görmek, programın başarısını göstermekle beraber bu modele olan inancımızı da güçlendiriyor.”

 

32 öğrenci kariyerine Kalyon Holding’de ‘Merhaba’ dedi

Eğitim konusunun Kalyon Holding’in her zaman öncelikleri arasında yer aldığını söyleyen Kalyon Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Nilgün Kitapcı, CO-OP eğitim modeline 2015 yılından bu yana aralıksız katılarak destek verdiklerini belirtti. Öğrencilerin iş dünyasında edineceği tecrübelere katkı sağlamayı ve kariyer planlamalarının başlangıcında yer almak istediklerini amaçladıklarını söyleyen Kitapcı, CO-OP ile gelen öğrencilerimize başta Kalyon Holding, Enerji, İnşaat Şantiye ve Merkez ofislerimizde staj yapma imkanı sunuyoruz. Bugüne kadar CO-OP staj süreci staj yapan 51 öğrenciden 32’si aktif çalışan olarak aramıza katıldı ve şu an bizimle birlikte başarılı işlere imza atmaya devam ediyorlar. Bu yıl CO-OP kapsamında 45 başvuru aldık ve başvuran arkadaşlardan 15 stajyerimiz projelerimizde ve merkez ofisimizde çalışmaya başladılar.  HKÜ ile yakaladığımız bu sinerjiyi ilerleyen dönemlerde de artırarak gençlerimize istihdam oluşturmaya devam edeceğiz.

 

Öğrenciler iş hayatına ilk adımı prestijli kuruluşlarda atıyor

HKÜ Mühendislik Fakültesi’nin tüm bölümlerinde, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin İşletme, İktisat ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde uygulanan bu sistem ile öğrenciler derslerini 3,5 (7 dönem) yılda tamamlayıp, kalan son döneminde ise sektörde çalışarak iş yaşamına bir adım önde başlıyor. Kalyon Holding, TRT, Havelsan, Gaziantep Organize Sanayi, Kalyon Garaj, İstanbul Havalimanı İGA gibi prestijli kuruluşlar ve sanayi işletmelerine staja gönderilen öğrenciler, mesleki deneyim elde ediyor.

 

Uluslararası akreditasyona sahip kaliteli dil eğitim sistemi, etkili sınıf danışmanlığı, erişilebilir yönetimi ve interaktif uygulamaları ile geleceğin yetişmiş insan gücünü ekosisteme dahil etmek için tüm olanaklarını seferber eden HKÜ, öğrencinin lisans eğitimi sırasında bir iş yerinde çalışmasına dayalı olarak uygulanan CO-OP eğitim sistemi ile çalışma hayatını bütünleştirerek üniversite- iş dünyası entegrasyonunu sağlıyor. Çalışma hayatına erken giren öğrenciler, mezun olduktan sonra iş yerindeki öğrenme süresini en aza indirirken bu süreçte tecrübe ve çevre de ediniyor. 


Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi