MENÜ
Ankara 24°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Öğrencilerden Çin hayalleri
Eğitim-Bilim
6 Temmuz 2018 Cuma 10:47

Öğrencilerden Çin hayalleri

Mİlli Eğitim Bakanlığı (MEB), Çin’in Ankara Büyükelçiliği ile Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (UBİKAV) iş birliğiyle düzenlenen “Hayalimdeki Çin 2018” konulu resim yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri törenle verildi.

Bu yıl üçüncüsü organize edilen yarışmanın ödül törenine MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, Çin’in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, UBİKAV Başkanı Bülent Okay ile akademisyen, diplomat ve çok sayıda davetli katıldı. Ülkeler arasında iletişim kurmanın en etkili yolunun halkların yakınlaşmasından geçtiğini dile getiren Çin’in Ankara Büyükelçisi Hongyang, “Önceki iki yıla göre ‘Hayalimdeki Çin 2018’ resim yarışmasına katılım daha fazla ve eserlerin kalitesi daha yüksek. Bu durum, halkların yakınlaşmasının gücünü ve sihrini göstermektedir” ifadesini kullandı.

ÖDÜL 10 GÜNLÜK SEYAHAT

UBİKAV Başkanı Okay da, hedeflerinin Türkiye ile Çin halkları arasındaki kültürel ilişkilerini arttırmak olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından, juri üyelerinin değerlendirmesi sonucu dereceye giren ilk 10 öğrenciye ödülleri takdim edildi. Yarışmada Ümmü Altınsoy birinci oldu. Yarışmada dereceye giren ilk 10 öğrenci, Çin-Türk Dostluk Umut Heyeti öncülüğünde bugün başlayacak ve 10 gün sürecek Çin seyahatine katılacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi