MENÜ
Ankara 25°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Öğrenci tarifesi yüz güldürdü
Ekonomi
19 Eylül 2019 Perşembe 10:20

Öğrenci tarifesi yüz güldürdü

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen karar doğrultusunda, belli şartları taşıyan üniversite öğrencilerine su faturalarında yüzde 50 indirim uygulanmasından, 15 Haziran’dan itibaren 156 öğrenci yararlandı.

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte abone sayısının daha da arttığını belirten ASKİ yetkilileri, bu desteğin öğrencilerin ekonomisine katkı sağladığını ifade ettiler. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi olan Yusuf Türker, su indiriminin bütçesine büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Bizim için 50 TL ile 70 TL arası bir katkı olacak. Öğrenciye yatırım yapmalarını ben çok daha doğru buluyorum” dedi. Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Ebru Şahin ise, “Biz öğrenciler için azımsanmayacak derecede bir indirim olmuş. Bu uygulama bence kesinlikle öğrenciler için ideal bir uygulama oldu” diye konuştu.

İNDİRİMDEN YARARLANMA KOŞULLARI

Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde gelir getirici bir işte çalışmıyor olması, mezun olması veya başka bir sebeple okulu bırakması durumunda aboneliğini kapatması, öğrenci evinden yararlanacak abonenin her yıl öğrenci belgesini ASKİ’ye ibraz etmesi, ailesiyle birlikte yaşamıyor olması.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi