MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Nineden toruna yankesici aile
Asayiş
1 Mart 2019 Cuma 10:45

Nineden toruna yankesici aile

Başkent’te otobüs durakları ve vatandaşların kalabalık olduğu bölgelerde yankesicilik yapan aynı aileden 3’ü çocuk 11 kişi yakalandı. Yankesiciliği meslek haline getiren aile üyelerinin ‘Nine’ lakaplı G.K. tarafından özel olarak eğitildikleri öğrenildi.

Ankara’da yankesicilik yöntemiyle soyulduğunu belirten çok sayıda vatandaşın başvurusu üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Asayiş Müdürlüğü Yankesicilik-Dolandırıcılık Büro ekipleri çalışma başlattı. Yaklaşık 3 aylık teknik-fiziki takibin ardından deşifre edilen yankesicilere yönelik 6 farklı adrese eş zamanlı şafak operasyonu yapıldı. Hedefteki 13 şüpheliden aralarında örgüt lideri olduğu belirlenen 65 yaşındaki G.K. adlı kadının da bulunduğu 3’ü çocuk 11 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri firardaki 2 şüphelinin yakalanması için de çalışma başlattı. 

ŞİFRELİ KONUŞMA, ÇEMBER YÖNTEMİ

Yankesicilik çetesinin polisin takibinden kaçmak için telefon görüşmelerinde şifreli konuştukları, polisler için “amcalar” dedikleri, polisin takibinden şüphelendikleri zaman “amcalar geldi, çalışmaya mola verelim” diye konuştukları öğrenildi. Çetenin yankesicilik yöntemi de deşifre edildi. Çetenin, otobüs duraklarında bekleyen vatandaşlardan birini gözüne kestirdiği, otobüs geldiği esnada vatandaşı sıkıştırarak çembere aldıkları, 2 çete üyesi perdeleme yaparken, diğer çete üyesinin ise vatandaşın cebindeki cüzdan, para, telefon ve değerli eşyaları aldığı, otobüse binmeden de ayrıldıkları belirlendi.

 

HALA EMEKLİ OLMADINIZ MI?

Çetenin bu yöntemle son dönemde Ankara’da 21 kişiyi soyduğu öğrenildi. Yankesiciliği meslek haline getiren çetenin, küçük yaştaki çocuklarına da nasıl yankesicilik yapılacağını öğrettikleri, örgüt lideri olan ve çete içinde “Nine” diye hitap edilen G.K. tarafından eğitimden geçirildikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin, kameralardan tespit edilmemek için sürekli kıyafet değiştirdikleri, şapka, bere, eşarp ve başörtüsü taktıkları belirlendi. Çete lideri G.K.’nın kendisini yakalayan polise, “Siz hala emekli olmadınız mı” diye söylendiği, polislerin ise “Biz emekli olmadık ama bu dosyayla seni emekli ederiz” dedikleri de öğrenildi. Emniyetteki sorguları sırasında yankesicilik anlarına ilişkin görüntüler izletilen şüphelilerin, suçlamaları inkar ettikleri bilgisi edinildi. Mahkemeye çıkarılan çete üyelerinden 9’u tutuklandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi